Ukategorisert

Vil øke valgoppslutningen

Gjennom vedtak ønsker regjeringen å øke oppslutningen ved valg. Det er enklere sagt enn gjort.

Økt tilgjengelighet skal sørge for at flere bruker stemmeretten, ifølge forslag som kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa har presentert i dag.

Skribenten, som bor i Nordkapp kommune, har sett på tallene for kommunevalgene i 2003 og i 2007 i hjemkommunen. I 2003 var det mulig å stemme på søndag og mandag i valglokalet. I 2007 var det valg kun på mandagen. Hvis prinsippet om at økt tilgjengelighet gir bedre valgdeltakelse stemmer, skulle oppslutningen i 2003 vært betydelig bedre enn i 2007. Slik var det ikke, ifølge Radio Nordkapp.

Ja gjerne mer politisk engasjement i befolkningen, men den største oppgaven har partiene og politikerne. At ”alle” fronter mange av de samme løsningene frister ikke liberalister til å stemme ved stortingsvalget 14. september i år.

Tags:

Mest lest

Arrangementer