Ukategorisert

Vil øke valgoppslutningen

Gjennom vedtak ønsker regjeringen å øke oppslutningen ved valg. Det er enklere sagt enn gjort.

Økt tilgjengelighet skal sørge for at flere bruker stemmeretten, ifølge forslag som kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa har presentert i dag.

Skribenten, som bor i Nordkapp kommune, har sett på tallene for kommunevalgene i 2003 og i 2007 i hjemkommunen. I 2003 var det mulig å stemme på søndag og mandag i valglokalet. I 2007 var det valg kun på mandagen. Hvis prinsippet om at økt tilgjengelighet gir bedre valgdeltakelse stemmer, skulle oppslutningen i 2003 vært betydelig bedre enn i 2007. Slik var det ikke, ifølge Radio Nordkapp.

Ja gjerne mer politisk engasjement i befolkningen, men den største oppgaven har partiene og politikerne. At ”alle” fronter mange av de samme løsningene frister ikke liberalister til å stemme ved stortingsvalget 14. september i år.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erik Sandal
Erik Sandal
13 years ago

Liberalister med adresse Oslo bør la seg friste til å stemme DLF ved valget i høst!

Weedar
Weedar
13 years ago

Erik Sandal: Hver gang jeg har lyst til å stemme DLF, setter jeg meg og leser partiprogrammet. Og jeg er så enig, så enig! Så kommer jeg til seksjonen om religion. Selvfølgelig er jeg helt enig i at folk får finansiere sitt eget trosliv. Men hvorfor DLF, et politisk parti, skal definere hva religion ER for noe, og erklære den for irrasjonell begriper jeg ikke. Deretter kommer en referanse til den skade religion angivelig har påført samfunnet opp gjennom tidene. Dette er en så urettferdig og ikke minst ensidig karakteristikk av religion at jeg rett og slett blir forbannet! Det… Read more »

Weedar
Weedar
13 years ago

BMS: Og jeg er hjertens enig i at statskirke og religionsfavorisering er en uting. Men det er ikke slik at en religiøs tro automatisk fører til slikt. Det er ingen mangel på folk som ikke tror men likevel vil ha en statskirke for å utøve kontroll over hva den får lov til å mene. Staten har ingenting med folks livssyn, enten det er et ateistisk eller religiøst livssyn. Men at enkelte stortingsepresentanter er religiøse er ikke et problem i seg selv. Statskirken er stor på papiret, ja. Men ta en tur innom en hvilken som helst norsk kirke når det… Read more »

Fra arkivet