Diverse, Magasin

Hva med den gyldne middelvei?

Heroindebatten toppet seg på Tabloid hos TV2 igår.

Spørsmålet som stilles er om misbrukerne nå skal få gratis heroin som et alternativ til dagens narkotikapolitikk. Det er som alltid en tvilsom fornøyelse å se lesernes bidrag nederst på skjermen. Jeg merker meg en folkelig misunnelse motvilje mot at narkomane skal få heroin gratis. Narkomane er jo ikke verdig trengende, så pengene bør heller brukes på alt mulig annet.

Det slo meg imidlertid hvor pervers den norske debatten er. Enten skal noe være gratis eller så skal det være forbudt. Det er alternativene. Hva med den liberale, gydlne middelvei? Gjøre narkotika til en normal lovlig vare.

En av grunnene til at dette ikke skjer er at mennesker ikke vurderes som selvstendige mennesker som er i stand til å ta vare på seg selv. Enten så er de så svake at narkotika bør forbys eller så er de svake at de i hvert fall ikke er i stand til å betale for det selv.

Hvis man klarer å betale for heroin på det illegale marked, med ekstra høye forbudspriser, så kan man selvsagt også betale for det på Rimi eller Vinmonpolet.

Jeg merker meg også fraværet av prinsipiell tenkning i debatten. Det bør således minnes om at grunnen til at alle narkotiske stoffer bør legaliseres og omsettes fritt er at hvert enkelt menneske har en rett til å bestemme hva hun vil putte i sin egen kropp og rett til å selge et ethvert produkt til et annet menneske.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer