Ukategorisert

Brustad-bua lever videre

Et prisverdig forsøk av Fremskrittspartiet, men ingen av de andre partiene var enige om å liberalisere lovverket. Høyre og Venstre var villig til å se nærmere på bestemmelsene, uten at det er godt nok.

Fremskrittspartiet forsøkte tirsdag å kvitte seg med Brustad-bua og å avskaffe åpningstidsbestemmelsene på søndager – og helligdager, men flertallet i Odelstinget var ikke villig til å gå med på noen forandringer. Fremskrittspartiet ville, prisverdig nok, fjerne hele loven, slik at det skulle bli mulig å holde åpent på helligdager som jul, påske og pinse.

For Liberaleren handler forbruk om hva vi har lyst på, om muligheten til å velge. Det handler om å tilfredsstille borgernes lyst til å handle ulike varetyper til alle døgnets tider. Det handler om at folk ønsker variasjon og nye muligheter. Dette behovet har drevet mennesker fremover siden vi begynte å steke kjøtt. Kombinert med en konkurransesituasjon der driftige entreprenører har kunnet tilby mennesker nye produkter, har dette ført menneskeheten fremover i retning mot der vi er i dag. Aldri har menneskene levd lenger og hatt et bedre liv. Døgnåpne butikker syv dager i uken er et naturlig skritt i retning av et sivilisert samfunn. Å regulere butikkenes størrelse og åpningstider, er et overgrep mot eiendomsrettigheter og mot borgenes valgmuligheter.

Vedtaket fra Odelstinget er flaut! Fremskrittspartiet skal ha ros for initiativet.

Nordlys har omtalt vedtaket.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
bigboyen
bigboyen
13 years ago

Og da kan man lure på hva som Venstre og Høyre driver med. Det burde være ren refleks å stemme for endringer som gir borgerne mer frihet. Men det gjelder vel kun i festtaler?

Øystein Jakobsen
Øystein Jakobsen
13 years ago

Her er jeg HELT uenig med synet til liberaleren. Det er overhodet ingen behov i samfunnet for å kjøpe bukser og jobbe på kontoret på søndager. Vi har behov for en kollektiv fridag, ellers blir vi sprø! Uten noen form for felles rammeverk har vi ingen samfunn, og uten dette rammeverket med åpningstider ender vi opp med å jobbe 24/7 365 alle mann! Vi trenger en syklus, og ukesyklusen passer fint med 6 dager jobb og 1 dag fri. Alle kan gå ut å feste hver dag i uken, men pga søndagen har vi anledning å gå ut en dag… Read more »

Pleym
Editor
13 years ago

Det er greit å konstatere at vi er uenige, Øystein. Men hvem er du som kan definere hva jeg trenger å kjøpe, når og hvor? Hvis jeg trenger å kjøpe en bukse kl 0200 natt til søndag, og er villig til å betale det det koster for en butikk å holde åpent da, så er vel det min sak? Om jeg har fri på tirsdager og torsdager istedenfor på lørdag og søndag, om jeg jobber 23 – 07 fremfor 08 – 16 er vel det også opp til meg å forhandle meg frem til disse arbeidstider og fridager? Jeg trenger… Read more »

b
b
13 years ago

Jeg synes at holdningen til Øystein er ganske skremmende. Hvem er han til å bestemme hvem i samfunnet som har behov for å kjøpe bukser på en søndag? Skal vi respektere hans ønske om «buksefri» søndag, bør vi kanskje også ha en alkoholfri utelivsdag i uken slik at muslimer kan han en rolig utekveld? Hva med en kjøttfri dag av hensyn til vegitarianere? Folk har da ikke behov for å fråtse i seg kjøtt hver dag? Hva med TV-fri dag sånn at jeg får mulighet til å ta en tur i skogen? Eller internett-fri dag sånn at jeg slipper å… Read more »

Fra arkivet