Ukategorisert

Brustad-bua lever videre

Et prisverdig forsøk av Fremskrittspartiet, men ingen av de andre partiene var enige om å liberalisere lovverket. Høyre og Venstre var villig til å se nærmere på bestemmelsene, uten at det er godt nok.

Fremskrittspartiet forsøkte tirsdag å kvitte seg med Brustad-bua og å avskaffe åpningstidsbestemmelsene på søndager – og helligdager, men flertallet i Odelstinget var ikke villig til å gå med på noen forandringer. Fremskrittspartiet ville, prisverdig nok, fjerne hele loven, slik at det skulle bli mulig å holde åpent på helligdager som jul, påske og pinse.

For Liberaleren handler forbruk om hva vi har lyst på, om muligheten til å velge. Det handler om å tilfredsstille borgernes lyst til å handle ulike varetyper til alle døgnets tider. Det handler om at folk ønsker variasjon og nye muligheter. Dette behovet har drevet mennesker fremover siden vi begynte å steke kjøtt. Kombinert med en konkurransesituasjon der driftige entreprenører har kunnet tilby mennesker nye produkter, har dette ført menneskeheten fremover i retning mot der vi er i dag. Aldri har menneskene levd lenger og hatt et bedre liv. Døgnåpne butikker syv dager i uken er et naturlig skritt i retning av et sivilisert samfunn. Å regulere butikkenes størrelse og åpningstider, er et overgrep mot eiendomsrettigheter og mot borgenes valgmuligheter.

Vedtaket fra Odelstinget er flaut! Fremskrittspartiet skal ha ros for initiativet.

Nordlys har omtalt vedtaket.

Tags:

Mest lest

Arrangementer