Ukategorisert

Jubel i DLF?

Det er naturlig at Det Liberale Folkepartiet blir representert i valgkampdekning til NRK.

Det var mange som gikk fempå i dag da meldingene strømmet på om at regjeringen gikk inn for politisk TV-reklame. Jubelen kom for tidlig. På en pressekonferanse sa Trond Giske at forbudet står ved lag, men at NRK-plakaten endres slik at også de små partiene får dekning i NRK-fjernsynet. Det betyr at Det Liberale Folkepartiet kan få dekning foran stortingsvalget til høsten. Eller kanskje ikke. Hvordan skal Vegard Martinsen & co få ønsket oppslutning uten muligheter for profilering på de største arenaene, nemlig på TV?

Flere parti vurderer å gå til krig mot Trond Giske i denne saken, og kjøp av TV-reklame kan bli aktuelt.

–Det vil vi vurdere fortløpende, sier generalsekretær Geir A. Mo til FrP.no.

–Et reklamebyrå har produsert den første spotten for Høyre. Vi er i dialog med TV-selskap om å få vise reklamen, sier Høyres Rune Aale-Hansen til Liberaleren.

Denne saken er verdt en krig. Forhåpentligvis vinner ytringsfriheten, og taperen blir Trond Giske.

Tags:

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
13 years ago

Først og fremst er det naturlig at alle små partier blir representert i partilederdebatten. Hvorfor slipper ikke Miljøpartiet de grønne, Kystpartiet, Pensjonistpartiet eller DLF til der? Og kan Stortinget akseptere at NRK, som vi alle betaler for, legger opp denne debatten på en grenseløst useriøs måte?

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Hørte menneskerettsbryter Giske på Dagsnytt Atten idag. Ikke særlig oppløftende, som vanlig. Han presiserte at alle småpartier «av en viss størrelse» skal få slippe til i debattene. Ikke godt å vite hva «av en viss størrelse» vil si, men en kan jo gjette litt. Ta Rødt, for eksempel, som ikke sitter på Stortinget – heldigvis – men i endel kommunestyrer – dessverre. Da er partiet «av en viss størrelse», er representert i folkevalgte organer, og vil derfor være naturlig å ha med. Så vidt jeg vet har ikke DLF folkevalgte representanter – dessverre, og NRK kan da si som så… Read more »

Gullstandard
13 years ago

Jeg må innrømme at jeg ikke holder pusten mens jeg venter på at NRK eller mediekommisær Giske skall invitere oss. Lovens formål er selvsagt ikke å få frem avvikende synspunkter, og i Giskes øyne er vel vi så avvikende som det kan få blitt, utenfor lukket, unnskyld; skjermet avdeling.

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
13 years ago

Send et brev til Trond Giske, DLF-ere! Det er ikke så lenge siden alle partier var med i partilederdebatten, og med de nye retningslinjene skulle det være mulig å påvirke kulturministeren i favør av dette. Vis at dere kan snakke med politiske motstandere når det kan gavne deres egen sak. Jeg har kommet med samme oppfordring til Kystpartiet på deres blogg. Slå dere sammen med andre småpartier i denne saken! Dagens situasjon er uholdbar for vårt demokrati.

Arild Holta
13 years ago

Dette er et eksempel på at vi ikke har en rettstat, men at politikerne kan bestemme noe annet enn det lovene (menneskerettighetene er en del av vårt lovverk) bestemmer. Dette har et navn: Politistat.

Det er også politistat når man lager lover som bryter med Grunnloven. Eks er at barnevernsloven ignorerer § 102.

Politistat er at politikerne kan bestemme noe som er ulovlig.

(Politistat kan være mye annet også. Men dette er veldig tydelige eksempler.)

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
13 years ago

DLF har ikke publisert en personvernrelatert nyhetssak på sin nettside, ifølge dens egen kategorisering av artiklene. Kanskje ikke det beste valget for liberalister av det slag Liberaleren representerer?

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
13 years ago

*siden 2005

Bjarne
Bjarne
13 years ago

Sentrumskonservativ

Mener jeg har lest en mengde med personvernsrelaterte saker på DLF sine sider.

Hvis ikke DLF er det rette valget for liberalister som besøker libereleren, hva skulle vi da stemme? FRP? Venstre?! Eller enda værre Høyre?!?! Nei, DLF er det som står nermest Liberealeren egene synspunkter når det kommer til alle saker samnelignet med de andre partiene.
Ved å si noe annet lurer du kun deg selv.

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
13 years ago

Vel, jeg kan umulig lure meg selv ettersom jeg ikke er liberalist, men en sentrumsorientert konservativ (hvilket ikke nødvendigvis betyr at jeg identifiserer meg med de norske sentrumspartier). Jeg merker meg at Per Aage Pleym Christensen tilhører Venstre, mens Bjørn Magne Solvik tilhører Høyre (begge har vært medlem i Frp). Jeg laget en gang et kart over det norske politiske landskap, hvor det som ligger mellom Høyre og Venstre, utgjør et slags kunstig sentrum. Dette er en møteplass for liberale, konservative og liberalister. Dersom jeg hypotetisk antar at jeg var en liberalist, er det godt mulig at jeg ville stemt… Read more »

Fra arkivet