Diverse, Magasin

Fy Faane

er navnet på et nytt medlem av bloggerbyen. Mannen som skriver heter Jan Erik Fåne. FpU-formann 1990 – 1992, stortingsrepresentant 1989 – 1993.


Fåne var ansvarlig for partiavisen Fremskritt da han ble innvalgt på Stortinget, og politisk nestformann i Akershus FrP. Som stortingsrepresentant var han blant forslagsstillerne til Partnerskapsloven.

Efter tiden på Stortinget har han drevet med profesjonell rådgivning.

Fåne beskriver i venstre (!) spalte hvordan god politikk kan bli til, gjennom en blanding av Høyre, FrP – og SV. Han skriver bl.a: «Garnèr med å ta litt syn på statskirke, kongedømmet og homofiles rettigheter fra SV.» Jeg tillot meg å påpeke at kan kan bytte ut SV med Venstre, uten at det endrer saksinnholdet. Så slipper man å putte sosialisme inn i blandingen.

Det var under Fånes formannstid at FpU fikk det draget som mange FrP’ere mislikte intenst; draget av den liberale høyresiden. Sakene og verdiene finnes nå i Høyre (og Venstre), men i mindre grad i FrP. Ihvertfall er den lite kommunisert. Jeg får vel en haug med hissige henvendelse fra FrPs ungdomskadre efter denne omtalen, men de får gjøre sine liberale verdier mer synlige..

Bloggen finner du her.

Velkommen, Jan Erik!

Mest lest

Arrangementer