Ukategorisert

Personvern «ikke den varmeste poteten» på Ap-landsmøtet

Dette ifølge AP-medlem, landsmøtedelegat og profilert blogger Fredrik Mellem. Det er nå tredje dagen siden flere LM-delegater fikk epost fra Liberaleren. Kun én har svart. Og Mellem, pr. blogg.


Aps programutkast har ingen formuleringer om personvern. Så Mellem har absolutt sine ord i behold om at personvern ikke er den varmeste poteten Ap-landsmøtet. De er nok mer opptatt av å hylle Gro Harlem Brundtland og Haakon Lie.

Ap har i regjering vært påfallende utydelige om sitt syn på om EUs datalagringsdirektivet skal bli en del av norsk lov, eller ikke. Ap var knapt synlige da debatten var på sitt heteste, på eftervinteren og i juni ifjor. Isteden har regjeringen passet på å uttrykke bekymring fordi den borgerlige regjeringen i Sverige har fått vedtatt FRA-loven.

Det forelå kun ett endringsforslag om personvern til Aps landsmøte. «Personvernet er en grunnleggende rettighet som er sentral for et fritt og demokratisk samfunn.» En typisk besvergelse av en programformulering. En selvfølgelighet. Men hva innebærer det rent konkret? Sikkert ufarlig nok til å bli vedtatt.

Men: Det er behov for presisering! For konkretisering! Derfor har Liberaleren overfor flere landsmøtedelegater bedt om at følgende bringes inn i redaksjonskomiteen for programbehandlingen:

«Ap vil arbeide mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov, og vil om nødvendig bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen”

Følgende epost er avsendt:

«Jeg skriver til deg for å yttrykke min bekymring for at Arbeiderpartiets syn på EUs datalagringsdirektiv ikke kommer frem klart og tydelig i utkastet til partiprogram for neste stortingsperiode.

Som kjent har EU-domstolen ikke gitt Irland medhold i saken som var anlagt mot EU-kommisjonen. Domstolens uttalelse er klar: Direktivet må innføres.

Datalagringsdirektivet er det til nå kraftigste angrepet på personvernet i Norge.

Jeg håper at du kan bidra til at Arbeiderpartiets holdning til datalagringsdirektivet kommer klart og tydelig frem i partiprogrammet.

Jeg tillater meg å foreslå: “Ap vil arbeide mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov, og vil om nødvendig bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen”

Med optimistisk personvernhilsen”

Eposten er fra meg sendt til: Statsråd Anniken Huitfeldt, Akershus Ap v/Sverre Myrli, samt Akershus Aps delegater Anita Orlund, Gorm Kjernli, Siri Hov Eggen, og Tonje Brenna. I tillegg ble den sendt til kulturminister Trond Giske, AUF-leder Martin Henriksen, samt Oslo-delegatene Håkon Haugli og Fredrik Mellem.

Den eneste som har svart meg direkte er AUF’er Tonje Brenna. Takk, Tonje!

I tillegg svarte Fredrik Mellem da jeg purret ham med et spørmål efter en av hans bloggposter fra landsmøtet.

Det er nødvendig at presset holdes oppe, slik at Ap-delegatene minnes om at noen velgere også er opptatt av personvern. Muligens er ikke den typiske Ap-velger så opptatt av temaet. Dét kan jo forklare den lunkne responsen, og at temaet ikke er synlig i programutkastet. Men det er litt pussig likevel. AUF-leder Martin Henriksen har vært medlem av programkomiteen, og AUF har vært med i ungdomsoppropet mot direktivet.

Det er tydelig at det er nødvendig å fortsette epostkampanjen rettet mot Aps landsmøte. En kampanje som har støtte av flere bloggere.

Delta du også!

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
13 years ago

[…] resten av artikkelen her. Vurdert til: av 0 […]

fes
fes
13 years ago

Personvern “ikke den varmeste poteten” på Ap-landsmøtet | Liberalist? Javisst!

Og med denne kommentaren formidler du hva?

Pleym
Pleym
13 years ago

Den første kommentaren er en såkalt pingback, fra en artikkel på min VG-blogg, som lenker til denne artikkelen.

Og med denne artikkelen vil jeg formidle:
At vi må jobbe hardere for å få Ap-delegater til å ta opp forslaget Liberaleren nå har gjengitt i 3 artikler siden fredag.

Det er bare å sette igang å sende eposter til Ap-delegatene fra ditt fylke, til stortingsrepresentanter og folk i partiledelsen.

Hvis du vil bidra konstruktivt da, istedenfor å kritisere.

fes
fes
13 years ago

Har sent epost:)
Lurte bare på hva den første kommentaren skulle mene, sett den flere ganger man har ikke helt tatt det. Så det skjer automatisk nå du lenker fra bloggen din til liberaleren?

Pleym
Pleym
13 years ago

Ja 🙂

Flott at du har sendt epost 🙂

Fredrik Mellem
13 years ago

Hei Pleym!

Det viste seg, ikke overraskende, at landsmøtet var mer opptatt av å sikre alle en god tannhelse, enn de var av at tannhelsejournalene ikke skulle komme på avveie.

Nå ser jeg at Europabevegelsen på twitter i dag, viser til en sak fra EU-kommusjonen om økt personvern – uten at jeg har lest saken.

Pleym
Pleym
13 years ago

Forundrer meg ikke?

Men hva skjer egentlig i regjeringsapparatet med datalagringsdirektivsaken?

Hvis FrP har rett i at saken skal avgjøres av Stortinget før valget, begynner regjeringen å få dårlig tid. Direktivet må jo sendes på høring etc.

Sentrumskonservativ
13 years ago

Jeg håper virkelig at saken avgjøres før valget, da det er en viss sannsynlighet for at Ap og Høyre sammen får flertall i neste stortingsperiode. (I denne perioden har de 84/169, akkurat ett mandat for lite.)

trackback
13 years ago

[…] Tonje var den eneste som i det hele tatt svarte meg direkte, av de delegatene på Aps landsmøte. Fredrik Mellem har riktignok svart i en kommentar til en av Liberalerens artikler om temaet sist hel…. […]

trackback
10 years ago

[…] har imidlertid ikke vært noe stort tema i Ap. Derfor kunne partiets forhandlere på Soria Moria efter valget i 2009 plutselig fortelle alle at Ap […]

Fra arkivet

 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.