Diverse, Magasin

Ap programfestet ikke reservasjonsretten

mot at datalagringsdirektivet blir en del av norsk lov. Det opplyser Akershusdelegat og AUF’er Tonje Brenna til Liberaleren.


Tonje var den eneste som i det hele tatt svarte meg direkte, av de delegatene på Aps landsmøte. Fredrik Mellem har riktignok svart i en kommentar til en av Liberalerens artikler om temaet sist helg.

Tonje skriver: «Det ble ikke tatt opp i det hele tatt. Hva vi vedtok forøvrig finner du her

Går man inn på Aps hjemmeside, og følger Tonjes lenke, finner man at Ap-landsmøtet vedtok svært få endringer til programutkastet. Forslaget fra Bergen Ap («Personvernet er en grunnleggende rettighet som er sentral for et fritt og demokratisk samfunn.»), som egentlig er nokså intetsigende og uforpliktende, ble altså ikke vedtatt. Og Liberalerens epostaksjon for å få vedtatt en langt mer forpliktende formulering, ble altså ikke tatt til følge.

Status efter vårens landsmøter:

SV – har programfestet å bruke reservasjonsretten mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov
SP – har ikke programfestet å bruke reservasjonsretten, men partiets landsstyre har gjort vedtak om å gjøre det
AP – har ikke programfestet å bruke reservasjonsretten

Venstre – har landsmøte i helgen, og landsstyret har enstemmig innstilt på at partiet skal vedta å bruke reservasjonsretten mot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov

De partiene som ennå ikke har hatt landsmøte, er KrF, Høyre og FrP.

FrP – landsstyret innstilte ikke på å programfeste reservasjonsretten, så der er det landsmøtedelegatene som eventuelt må påvirkes

Hva Høyre og KrF gjør, gjenstår å se.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer