Ukategorisert

Giske kjøper seg makt

Trond Giske er den mektigste personen i norsk idrett. Gjennom spillemidler, spillpolitikken og skattefinansierte tilskudd, har statsråden kjøpt seg makt i norsk idrett.

Det er Sportsanalyse.no som har satt sammen listen som består av 65 personer. Giskes posisjon klargjør hvorfor norske politikere ønsker at staten og idrettsforbundet skal gå hånd i hånd. Et brudd, blant annet på spillpolitikken, ville medført betydelig mindre makt til politikerne.

Dette er tredje året Sportsanalyse.no setter opp en liste over de mektigste i norsk idrett. Kultur- og kirkeminister Trond Giske, toppet også fjorårets liste.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
bigboyen
bigboyen
13 years ago

For en skryteliste, det er vel ikke så mye poeng i en liste der alt og alle blir gitt rosende omtale. Norsk idrett er tydeligvis veldig small på toppen hvor det ikke er rom for mye debatt.

Gullstandard
13 years ago

Jeg synes det er uheldig å bruke ordet «kjøpt» i forbindelse med Giskes adferd. Det antyder at han (og rørsla) har opptrådt hederlig, og det er langt fra sannheten.

Han har skaffet seg denne eneveldige posisjonen ved hjelp av rå makt, som ville vært kalt mafios hvis det var utøvet av private.

«Legalized plunder», som Bastiat sier.

Johan
Johan
13 years ago

–> Biggoyen. Det er ikke norsk idrett som satt opp listen. Det er sportsanalyse. Så hvis det er en skryteliste, så er det ikke idretten som skryter. Det er relativt mye, og til tider kanskje for mye, diskusjon og debatt i på alle plasser i norsk idrett. Alle i norsk idrett er for eksemple ikke ferdige med OL-saken enda… Det vil mest sannsynlig bli mye debatt vedrørende en ev søknad til Fotball EM nå i helgen, for å nevne to debatter. Dette synes det imidlertid ikke så mye av da sportsjournalister over lag ikke «ser» denne delen av idretten. Det… Read more »

bigboyen
bigboyen
13 years ago

Det er litt vanskelig å vite hvem som står bak sportsanalyse, jeg greide hvertfall ikke finne noe informasjon om det på hjemmesiden.

Uansett er det slett journalistisk arbeid å skrive en liste over 65 personer uten at noen har svekket sin posisjon. Og heller ingen form for problematisering av at 2 av de 3 mektigste i norsk idrett er statens representanter.

Johan
Johan
13 years ago

Nei, det er nok ikke enkelt å finne ut hvem/hvilek som står bak Sportsanalyse.no. Men det er altså ikke idretten, men en mediebedrift helt fristående fra idretten, som er eier av Sportsanalyse.

At 2 av de 3 mektigste er fra staten tror jeg nok ikke idretten er så fornøyd med heller! 😉

Jeg tror denne listen er tenkt på som en litt uhøytidlig liste over idrettspersonligheter, også om den er «sann». Men den burde kanskje bli/være «kritisk»!?

Fra arkivet