Ukategorisert

10 år: «.. funnet en varig nisje som kompromissløs forsvarer av liberalismen..»

04.juni fyller Liberaleren 10 år. I tiden frem mot selve fødselsdagen vil vi bringe gratulasjoner fra venner og uvenner, konkurrenter og fiender. Dagens gratulasjon kommer fra liberalisten, samfunnsdebattanten, forfatteren og Minervamedarbeideren Jan Arild Snoen.


snoen Høyresiden trenger idédebatt og idéforankrede kommentarer til dagsaktuell hendelser. Noe av dette skjer via partiene, men de er sjelden særlig nytenkende eller modige og ganske nærsynte. Noe skjer gjennom de hel- og halvprofesjonelle miljøer som er dannet de siste årene, særlig Civita og Minerva.

Men høyresiden trenger også i høyeste grad idealister – folk som holder ut i kampen for liberale ideer år etter år, uten å være motivert av utsikter til politiske verv eller betalte stillinger, og uten innflytelse i kraft av noe annet enn argumentenes tyngde.

Det er derfor ekstra hyggelig at Liberaleren ikke bare overlever, men ser ut til å ha funnet en varig nisje som kompromissløs forsvarer av liberalismen, helt uten hensyn til politisk taktikkeri og posisjonering.

Etter hvert har jeg lagt merke til at Liberaleren nok er mer liberal enn meg i enkelte saker – jeg får skylde på alderen, men særlig da er det verdt å bli minnet om at det faktisk finnes andre alternativer enn de som kommer fra sosialdemokratisk og konservativt hold.

Liberaleren ble startet lenge før bloggen ble allemannseie, og har etter hvert fått selskap av et voksende antall bloggere på borgerlig side – blå og andre. Alle har sitt særpreg og når ulike mennesker, og til sammen blir det kraft bak dette.

Blogger kommer og går, men Liberaleren består!
Gratulerer med de første 10 år!
Jeg håper og tror at dere vil være der også i 2019.

Jan Arild Snoen

Snoens blogg og mediekritikkspalte

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer