Ukategorisert

Høyrepolitikere er ikke guds gave til velgerne

Høyres landsmøte er over. Det blir ikke enklere å være en liberalist i Høyre etter at delegatene, observatørene og gjestene har forlatt landsmøtehotellet i Oslo.

Skribenten, som er medlem av Høyre, fulgte deler av landsmøtet via internett. Høyre skal ha ros for nettsatsingen, både web-TV og bloggsatsingen. Det er godt å følge et landsmøte fra godstolen med god mat og god drikke, uten å ta hensyn til sakslisten og klokkeslettene som landsmøtedeltakerne fulgte.

Irriterende
Det mest irriterende fra godstolen, var alle delegatene som ikke klarte å overholde taletiden. Spesielt ille var det på fredagen. Det er lenge siden skribenten har hørt så mange halve taler eller taler uten et sluttpoeng.

Når mange høyrepolitikere ikke klarer å passe klokken, hvordan kan en stole på disse personene i folkevalgte verv, på Stortinget eller i kommunestyrene? Det er enklere å holde en tale på noen få minutt enn å lage kommune- og statsbudsjett. Mange landsmøtedeltakere må få stryk når det gjelder å planlegge egen tale.

Morsomme øyeblikk
Det var mange morsomme øyeblikk i løpet av helgen. Landsmøtetalen til Torbjørn Røe Isaksen var ett høydepunkt. Også Henrik Asheim og Ine Eriksen Søreide var øyeblikk skribenten er glad han fikk med seg.

Det hyggeliste gjensynet var med Ellen Christine Christiansen, tidligere stortingsrepresentant innvalgt på Fremskrittspartiets liste. Hun var, slik vi kjente henne fra 90-tallet, svært ideologisk og opptatt av valgfrihet.

Det er også flott at Høyre brukte en del av landsmøtet til å hedre frihetsforkjempere i andre land. Jo Benkow delte ut menneskerettighetspris, og det viser at Høyre, helt uavhengig av hva partiprogrammet skisserer, er opptatt av frihet.

Feirer seg selv
Fra Erna Solberg åpnet landsmøtet til avslutningstalen, var gjennomgangsmelodien at Høyre skal i regjering etter høstens stortingsvalg. Det var en helg med feiring av partiet og partiets politikk, til tross for svært dårlige meningsmålinger.

Den rød-grønne regjeringen fikk skylden for det meste som er galt i Norge. Høyrepolitikerne fremstod som guds gave til velgerne og vi som følger norsk politikk godt, vet at det ikke er tilfellet. Høyre er nok bedre enn Arbeiderpartiet, sett med liberalistiske øyner, men høyrepolitikerne setter ikke frihet og eiendomsrettigheter så høyt som det liberalistene ønsker. En regjering som gjennomfører høyrepolitikk, vil irritere Liberaleren i nesten like stor grad som det dagens forbudsregjering gjør. Høyrepolitikk etter landsmøtet er betydelig med skatter og avgifter, pluss skattefinansiert satsing på samferdsel og skole.

Mest lest

Arrangementer