Ukategorisert

TV2 vil ha nye reklameregler

Det er ikke noe nytt at TV2-toppene kjemper for mer frihet over egne sendinger, men det er nytt at sjefen, konsernsjef Alf Hildrum, mener NRK kan bli alene om nyheter på TV.

Det er strenge regler for TV-kanalene. Medietilsynet har laget en nettside som skisserer reglene som kanalene må følge. Reglene er frihetsinnskrenkende. I tillegg har politikerne vedtatt regler som gir TV-kanalene elendige konkurransevilkår sammenlignet for eksempel på aktørene på internett og NRK. Med minimal frihet og dårlige muligheter til inntjening, vil det gå utover kvaliteten. Gjerne i form av færre sendinger som koster mye penger å produsere. TV Norge har offentliggjort at kanalen kutter nyhetssendingene fra årsskiftet, ifølge Adressa.no.

Kjære politikere, la reklame bli som mange andre lovlige varer. La avtalefriheten råde mellom kjøper og selger, uten politisk innblanding. De som sender for mye reklame i forhold til det markedet tåler, vil tape seere. Også på dette området vil kundene, altså vi som seere og aktørene i næringslivet, være best tjent med at politikerne holder fingrene av fatet. Mangfoldet sikres gjennom liberalisering av dagens lovverk!

Tags:

Mest lest

Arrangementer