Ukategorisert

10 år: “Som konservativ kan jeg nok savne også andre refleksjoner hos Liberaleren”

04.juni fyller Liberaleren 10 år. I tiden frem mot selve fødselsdagen vil vi bringe gratulasjoner fra venner og uvenner, konkurrenter og fiender. Dagens gratulasjon kommer fra Høyres 1.kandidat i Telemark, og redaktør av Minerva, Torbjørn Røe Isaksen.


torbjorn2 For noen år siden hadde Klassekampen et oppslag om at undertegnede hadde vært med i en ekstremistisk liberalistgruppering. Organisasjonen de snakket om var Fridemokratene. Titt og ofte tilbrakte jeg lange kvelder med diskusjoner om staten, enkeltmennesket og samfunnet. Også da var jeg konservativ, men det stimulerende med miljøet var nettopp rommet for uenighet (liberalistiske miljøer i Norges fremste fortrinn og svøpe – det gjør liberalister notorisk vanskelige å organisere). Liberaleren har tatt opp i seg denne spenningen som en prinsipiell, men åpen nettavis som hver dag kommenterer nyhetene basert på et eneste prinsipp: Enkeltmenneskets rettigheter. Som konservativ kan jeg nok savne også andre refleksjoner hos Liberaleren, men samtidig er det ikke poenget med avisen. Norge trenger definitivt en slik stemme. Gratulerer med dagen!

Torbjørn Røe Isaksen, redaktør i Minerva og sentralstyremedlem i Høyre

Comments are closed.

Fra Liberalerens arkiv

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
  Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.