Ukategorisert

Personvernet glipper i BT

Veien til helvete er brolagt med gode forsetter, heter det. Folk flest er lite opptatt av personvern, selv om media er det. I kampen mot såkalte casuals, fotballpøbler som avtaler å sloss med hverandre utenfor kampstadion er Bergens Tidende villige til å ofre personvernet.


Casuals skal taes, om det så skal skje ved å henge dem ut med bilde og navn. Vi har ingenting til overs for vold, og selv om fotball (og annen idrett) ofte synes å ta form av kollektiv galskap blant tilhengerne, er det ingen grunn til å ofre personvernet og slippe løs borgervernet – i form av Vestlandets største regionavis.

Det må være opp til kamparrangører, fotballklubbene, og deres offisielle fanklubber å begrense casualsproblemet. Sammen med politiet. Og det er politiets oppgave å efterforske forbrytelser, og få de mistenkte for retten. Medias oppgave er å sette søkelys på fenomenet, og bidra til debatt og eftertanke. BT har gode forutsetninger til å gjøre dette.

Vi anbefaler Vox Populis utmerkede og mer detaljerte bloggpost om temaet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer