Ukategorisert

10 år: Irriterende «venstreliberalisme»

04.juni fyller Liberaleren 10 år. I tiden frem mot selve fødselsdagen vil vi bringe gratulasjoner fra venner og uvenner, konkurrenter og fiender. Dagens gratulasjon kommer fra leder for styret i Bauta Bøker, Hårek Hansen.


harek Gratulerer med 10-årsjubileet!

Aktiviteten i de alt for små liberalistiske miljøene i Norge går opp og ned. Nye initiativer oppstår med ujevne mellomrom, for så å flate ut og forsvinne. Men tiden går, og Liberaleren består!

Liberaleren har vært en stemme som har frontet en form for liberalisme i 10 år, utrettelig og kompromissløst. Samtidig har Liberaleren vært åpen for meningsmotstandere og oppmuntret til debatt.

Det er bra med en liberal stemme av Liberalerens kaliber i Norge. Personlig synes jeg at Liberalerens ”venstreliberalisme” ofte er veldig irriterende. Ånden fra naive multikulti-entusiaster som Thomas Hylland Eriksen og ikkevoldsentusiasmen til Johan Galtung ligger ofte tungt over Liberalerens spalter. Men dette bør tas som en utfordring. Flere av oss på den liberalistiske siden av det politiske spektrum bør engasjere oss i Liberalerens spalter og andre steder. Så i stedet for å sutre over at jeg ikke er enig i alt vil jeg oppfordre dagens redaksjon i Liberaleren, med Pleym i spissen, til å stå på videre, og jeg håper at også mere kyniske og reaksjonære liberalister som meg kjenner vår besøkelsestid og bidrar til Liberalerens spalter for å holde debatten levende.

Prosjektet Liberaleren er et bevis på hva personlig initiativ, idealisme og engasjement betyr. Jeg håper derfor å kunne følge Liberaleren i mange tiår fremover. Skål og til lykke!

Hårek Hansen


Hårek Hansen (40) har vært blant annet med i DKSF, FriStud, og FRIdemokratene. Han jobber nå som rådgiver i Fremskrittspartiet.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
- O.
12 years ago

Jeg merker at min sympati med Liberaleren steg adskillige hakk gjennom dette innlegget…særlig overskriften.

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Jeg viste ikke at det fantes en kynisk liberalisme, og om den fins så har den vel neppe noen plass her. Men det fins selvsagt mange som støtter en liberalistisk økonomisk politikk, og har en konservativ verdipolitikk. Og da er man strengt tatt ikke liberalister, man er konservative med fornuftig økonomisk sans.

sørlending
sørlending
12 years ago

Venstreliberalisme? De som kaller seg det er vel folk a la Hylland Eriksen, Svein Tuastad osv.

Høgreliberalisme? Det må vel være snakk om folk som Ron Paul, Lew Rockwell o.l. i USA (conservative libertarians eller right-libertarians). Det er veldig langt fra det de står for til Frp sin politikk iallfall. Kanskje ikke så mye i innvandringspolitikken, men de står nå ekstremt langt fra Frp sin nykonservative krigspolitikk, som høgreliberalistene er blandt de skarpeste kritikerne av.

Kan ikke se at Frp passer så bra med noen for for liberalisme egentlig.

trackback
12 years ago

[…] Jeg synes at både Hårek Hansen og Håkon Haugli har klart å plassere oss godt, selv om jeg ikke akkurat vil akseptere Håreks […]

trackback
12 years ago

[…] Hårek Hansen beskylder Liberaleren for å fare med “venstreliberalisme”, er det vanskelig å vite […]

Fra arkivet