Ukategorisert

10 år: «.. folk som holder ideologidebatten varm..»

04.juni fyller Liberaleren 10 år. I tiden frem mot selve fødselsdagen vil vi bringe gratulasjoner fra venner og uvenner, konkurrenter og fiender. Dagens gratulasjon kommer fra Oslo Aps bystyrerepresentant og stortingskandidat Håkon Haugli.


haakon-haugli_medium11 Gratulerer med dagen, Liberaleren!

Jeg leser Liberaleren med interesse – og med en blanding av begeistring og forbauselse. Noen ganger lar jeg meg provosere. Og sånn skal det vel være? Gjennom 10 år har Liberaleren kompromissløst forsvart like rettigheter for lesbiske og homofile. Partnerskapsloven ble vedtatt med knapp margin i 1993. Det skjedde ved at fire daværende stortingsrepresentanter for FRP – folk som senere forlot partiet – gjorde felles sak med Arbeiderpartiet, SV og enkelterpresentanter fra Senterpartiet og Høyre. Som en grell kontrast til mange av dem som kaller seg «liberalister» på høyresida i norsk politikk i dag, var dette prinsippfaste folk. Jeg mener jeg gjenkjenner mye av det samme i Liberaleren. I ti år har dere vist at ideologisk liberalisme og høyrepopulisme ikke er det samme. Liberaleren er befriende fritt for kristenkonservativisme, nasjonalisme og innvandringsskepsis. Jeg er ofte uenig med Liberaleren, særlig når det males fiendebilder. Men det gleder meg virkelig at det finnes folk som holder ideologidebatten varm, uten partipolitisk motvilje mot alt og alle som ikke passer i etablerte tankemønstre. Vi er mange frihetselskere i Arbeiderpartiet. Og selv om jeg verken kaller meg «liberalist», eller legger det samme som dere i begreper som «frihet» og «fellesskap», nikker jeg ivrig til mye av det dere skriver. Gratulerer med dagen!

Håkon Haugli,
bystyremedlem og stortingskandidat for Oslo Arbeiderparti

Mest lest

Arrangementer