Ukategorisert

Karine Lien Skaret – et lyspunkt!

Ett av høydepunktene på landsmøtet til Fremskrittspartiet, var talen til unge Karine Lien Skaret. Hun fikk både delegater, gjester og seere på internett i godt humør.

Hun talte uten manuskript. Hvis hun likevel hadde manus, var det godt pugget på forhånd. Hun struttet av godt humør og sjarm. Hun var en fargeklatt fra talerstolen på landsmøtets 2. dag.

Hun brukte innlegget på skolepolitikk, og lærere spesielt. Hun mener elevene må få evaluere lærerne. Hun sammenlignet lærerne med fotballspillerne. Gode spillere får godt betalt. Spillere som er middels god, får en grei lønn. Mens dårlige spillere ikke får kontrakt i toppklubber. Hun sammenlignet generalsekretæren i fotballforbundet med en rektor. Generalsekretæren bestemmer ikke hvem som er god eller dårlig, og den administrative lederen i fotballforbundet bestemmer heller ikke spillerlønningene. I fotball er det, i liberalistisk ånd, desentraliserte forhandlinger og det betyr at en klubb har muligheten til å skaffe seg gode spillere og det er konkurranse klubbene imellom. Et sånt system ønsker den munnrappe fremskrittspartipolitikeren også i utdanningssektoren.

For skribenten var Karine Lien Skaret, en helt ukjent politiker. Hun innehar 4. plassen på stortingslisten til Hedmark FrP. Elverum-jenta er spennende, og det skal bli gøy å følge hennes karriere både i FpU og FrP.

Mest lest

Arrangementer