Ukategorisert

Vanebo startet kampen for aktiv dødshjelp i Liberaleren

Landsmøtet i Fremskrittspartiet har vedtatt aktiv dødshjelp, riktig nok under spesielle omstendigheter. Det var ungdomspartiet som presset frem vedtaket på landsmøtet.

Ove Vanebo, FpU-formannen som kommer til å feire dagens vedtak med litt alkohol, har vært en forkjemper for aktiv dødshjelp i mange år. Han mener at det ikke er en offentlig oppgave å bestemme om folk bør få lov til å dø eller ikke.

Vanebo skrev om aktiv dødshjelp på Liberaleren så tidlig som i 2004. Mange av argumentene han har brukt i programprosessen, brukte han på dette nettstedet for over fem år siden.

Liberaleren gratulerer liberalistene i Fremskrittspartiet!

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
12 years ago

Gratulerer til de andre stortingspartiene, som klargjør at dette ikke får flertall. Men liberalistene/sosialistene gir seg nok ikke før mordpolitikken mot samfunnets svakeste kompletteres, etter at selvbestemt abort allerede har tatt hundretusener av liv.

IvarE
IvarE
12 years ago

Trodde nesten ikke det gikk an å ha en så perverst forskrudd virkelighetsforståelse som «Sentrumskonservativ» her viser? (Rent bortsett fra at h*n tydeligvis ikke aner forskjellen på sosialist og liberalist).

Etter å ha sett hvordan flere av mine kjære regelrett ble torturert i hjel lenge etter at alt håp var ute, nettopp fordi regelverket ikke tillater noen å bistå dem i å avslutte smertehelvetet, så håper jeg inderlig at lovverket endres før det blir «min tur». Slik at jeg kan be noen om å sette en overdose morfin på meg.

Knut Johannessen
12 years ago

@sentrumskonservativ Går det ikke an å diskutere et slikt forslag uten at man henter frem de verste karakteristikker? Hvor er argumentene dine?

Det er verdt å merke seg at blant Høyres velgere, er det 78% som ønsker seg aktiv dødshjelp. Så konservative ligger et stykke foran sosialistene der «bare» 70% ønsket det. Dette i følge en måling Synovate gjorde for foreningen Retten til en verdig død.

For de av oss som har tvilt oss frem til et ja, så tror jeg dette er noe man har tenkt nøye gjennom og «mordpolitikk» ligger oss ganske fjernt.

Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
12 years ago

I en så viktig debatt er det kanskje på sin plass å holde en anstendig tone ? Her er det et enten eller standpunkt,noe annet er umulig. Selv er jeg motstander av aktiv dødshjelp og argumenterer for mitt syn.
Diskusjon skjer med bryning av hverandres standpunkter og argumenter og ikke ufin ordbruk om vedkommende!!

Pleym
Pleym
12 years ago

Treiders siste melding tiltredes.

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
12 years ago

Jeg er enig i at man generelt bør trå varsomt i denne debatten. Alt dog til sitt bruk. Dersom man først har det prinsipielle syn at abort og aktiv dødshjelp, er å ta liv – og at dette uansett er galt, kan dette også legitimere sterke virkemidler i enkelte sammenhenger. Her ser jeg dette som en liberalistisk («Slikt som liberalismen så på som uttrykk for menneskets høyeste verdighet: Dets rett til å bestemme over menneskets (naturlige) død og liv.» – B. T. Oftestad, kronikk i Vårt Land, 18.05.09) og sosialistisk agenda. Disse stod da også sammen om innføringen av selvbestemt… Read more »

Fra arkivet