Ukategorisert

Hestespill, et nytt samfunnsproblem?

Det er ikke mange samtaler som skal til før alarmen går hos Lotteri- og stiftelsestilsynet.

For èn måned siden la tilsynet frem den første kvartalsrapporten i 2009 for henvendelsene til Hjelpelinja, altså telefonlinjen som tar imot mer eller mindre gode samtaler om spilleavhengighet.

Det er oppsiktsvekkende at tilsynet omtaler hestespill spesielt i pressemeldingen som ble sendt ut samtidig som tallene for 1. kvartal ble presentert. Hjelpelinja mottok 16 samtaler fra personer som mener hestespill er hovedproblemet. 16 samtaler er veldig, veldig, veldig lite. I Norge er det mulig å vinne mye penger på hestespill, og forbrukerne får reklame for både sporten og spillet på TV, på radiostasjoner og i aviser. Til tross for nokså liberale regler når det gjelder hestespill, mottok Hjelpelinja kun 16 samtaler om spillene i denne genren. 16 samtaler viser at det er mulig å ha liberale regler på spill, uten at det aktuelle spillet blir et samfunnsproblem.

I Norge er det Stiftelsen Norsk Rikstoto som har et overordnet ansvar for all totalisatorvirksomhet og en overordnet økonomisk styring av hestesporten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer