Ukategorisert

Tromsø kommunestyre økte eiendomsskatten

Tromsø Arbeiderparti brukte eiendomsskattsaken i kommunevalgkampen i 2007. Det løftet er ikke verdt papiret det ble skrevet på.

–Vi beklager at vi må bryte et valgløfte, men alternativet til økt eiendomsskatt er å legge ned sykehjemsplasser og kutte i undervisningstilbud i grunnskolen, sa Aps gruppeleder Elisabeth Steen til NRK foran dagens kommunestyremøte.

Tromsø kommunestyre har vedtatt å øke eiendomsskatten. Det betyr at mange borgere i Tromsø må betale mer husleie på eget hus. Representantene fra Rødt stemte for forslaget, men har varslet lovlighetskontroll av vedtaket. Det er lite sannsynlig at Rødt vinner frem med klagen.

Tromsø-politikerne tok det enkleste valget, nemlig å øke skattenivået istedenfor å effektivisere kommunal sektor med privatiseringer og konkurranseutsettinger av en rekke tjenester.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer