Ukategorisert

Tromsø kommunestyre økte eiendomsskatten

Tromsø Arbeiderparti brukte eiendomsskattsaken i kommunevalgkampen i 2007. Det løftet er ikke verdt papiret det ble skrevet på.

–Vi beklager at vi må bryte et valgløfte, men alternativet til økt eiendomsskatt er å legge ned sykehjemsplasser og kutte i undervisningstilbud i grunnskolen, sa Aps gruppeleder Elisabeth Steen til NRK foran dagens kommunestyremøte.

Tromsø kommunestyre har vedtatt å øke eiendomsskatten. Det betyr at mange borgere i Tromsø må betale mer husleie på eget hus. Representantene fra Rødt stemte for forslaget, men har varslet lovlighetskontroll av vedtaket. Det er lite sannsynlig at Rødt vinner frem med klagen.

Tromsø-politikerne tok det enkleste valget, nemlig å øke skattenivået istedenfor å effektivisere kommunal sektor med privatiseringer og konkurranseutsettinger av en rekke tjenester.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gudmund Jensen
Gudmund Jensen
12 years ago

E er no en godt voksen mann, men har aldri i mitt lange liv opplevd en kommune så totalt i oppløsning som det vi nå er vitne til i Tromsø. Det finnes snart ikke ett eneste valgløfte som holder vann. Er det å vente at det blir politikerforakt. Det vi har sett i de siste årene er nedskjæringer og innskrenkinger i appsolutt alle kommunale tilbud. I tillegg har en med god samvittighet økt de skatter og avgifter som er mulig å øke. Kan ikke tro at disse politikerne kan regne med å få flere muligheter.Tror at jeg er i min… Read more »

Fra arkivet