Ukategorisert

Kampen mot det nye ekteskapsloven

KrF og FrP var allierte i kampen mot ekteskapsloven som likestiller heterofile, homofile og lesbiske. De to partiene kan tenke seg å reversere loven, slik det nylig skjedde i i California. Det finnes mange som ikke vil sitte rolig å se på at en slik reversering skjer.


KrF og FrP stemte samlet mot den legningsnøytrale ekteskapsloven, og fikk støtte av enkeltrepresentanter i Høyre og FrP. Det er derfor ikke utenkelig at en slik reversering kan skje. Religiøse krefter klarte ikke å reversere avkriminaliseringen av homofile handlinger, Abortloven eller Parnerskapsloven. Men den legningsnøytrale ekteskapsloven var en del av en «pakke» med endringer, som har provosert mange i langt større grad enn f.eks Partnerskapsloven. Årets Fritt Ord-vinner, Nina Karin Monsen, demonstrerer det kristen-biologisk orienterte raseriet mot at homofile og lesbiske likestilles med heterofile på stadig flere områder.

På Facebook finnes det en gruppe for dem som vil gi KrF og FrP en advarsel mot å reversere den nye ekteskapsloven.

Liberalerens primære standpunkt er å fjerne hele ekteskapsloven. Men primært støttet vi den. En reversering av loven bør bare komme hvis man avskaffer all regulering av ekteskapslignende forhold, og gjør dette om til sivilrettslige avtaler.

Vurderer du å gi KrF og FrP en advarsel mot å tukle med den legningsnøytrale ekteskapsloven finner du Facebook-gruppen her.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer