Ukategorisert

Røykeloven er fem år

I pinsen feirer forbudspolitikerne. Røykeloven, med forbud mot sigaretter hos aktørene i utelivsbransjen, fyller 5 år.

Det er en tragisk lov. Den krenker eiendomsrettigheter. Eierne av diskotekene, kafeene, pubene og restaurantene, mistet retten til å bestemme om tobakk og sigaretter skulle være en naturlig ingrediens på skjenke- og serveringsplassene.

31. mai 2004, var den siste dagen gjestene hadde lov å nyte en sigarett på puben. Dagen etter var forbudet et faktum.

Forbudet ble kjempet igjennom av KrF-leder, Dagfinn Høybråten. Han brukte hensynet til arbeidstakerne i bransjen som det viktigste argumentet.

Det verste av alt er at en stor del av befolkningen har godtatt forbudet. Til og Fremskrittspartiet har godtatt formynderholdningen. Ulf Erik Knudsen, stortingsrepresentant for FrP, sier til Drammens Tidende at partiet tok litt feil når det gjaldt røykeloven. FrP var motstandere av loven, men har som mange andre borgere godtatt restriksjonene fra formynderne på Stortinget.

Liberaleren vil aldri godta røykeloven, fordi den synliggjør velferdsstatens totalitære tendenser.

Tags:

Mest lest

Arrangementer