Ukategorisert

Staten vil styre musikkvalget

For liberalister er det umulig å forsvare konsesjonsordninger. Konsesjoner på drift av radiostasjoner kan være ett av mange eksempel på hvorfor vi ikke liker konsesjoner.

Radio Norge, altså gamle Kanal 24, og P4 har i konsesjonene krav om å sende 35 prosent norsk musikk. Kanalene følger opp kravet, men mye av musikken spilles om natten. Dette mener Medietilsynet strider mot allmennkringkasternes rolle som formidler av norsk musikk., ifølge Allmennkringkastingsrapporten 2008.

Konsesjoner gir redusert frihet for de som blir rammet av statlige krav. Det gir mindre mangfold og ulike konkurransevilkår, fordi ikke alle driver etter konsesjoner laget av statlige instanser. En nettradio har for eksempel stor frihet, mens P4 må følge strenge krav fastsatt etter en skjønnhetskonkurranse da konsesjonen ble utlyst.

Nå reagerer Medietilsynet på den nattlige kosen til Radio Norge og P4. Det statlige tilsynet vurderer ulike sanksjoner mot radiokanalene fordi de spiller mye norsk musikk om natta.

Døgnet består av 24 timer. Hver time bør være like mye verdt. Derfor bør Radio Norge og P4 få bestemme på hvilken tid av døgnet de vil spille norsk musikk. Å komme med et annet krav er statlig detaljstyring som virker meningsløs.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bjarne
Bjarne
12 years ago

Som vi ser gang på gang blir en ulov prøvet å lappes med en enda mer menigsløs lov. Og slik ruller ballen vidre til det er så mange fatale lover alt ingen har kontroll lengere og de som faktisk prøver å drive bedrift og verdiskapning ikke gidder mer.

piris
piris
12 years ago

Hmmm .. forbudsstat ? God grunn til å bruke sivil ulydighet !

tDa
tDa
12 years ago

Man skulle tro etter et århundre at de hadde funnet akkurat de riktige lovene og finjustert dem slik at ting funker perfekt (slik sosialistene ser for seg er mulig), men i stedet kommer de med mer og mer lover. Tydelig er det at politikerne er helt udugelige, for ikke å snakke om moralsk korrupte. Styre andres liv, eiendom og bedrift uten å eie det… Nok et lite, sakte steg i marsjen mot totalitarianisme. Viva la revolucion! Den åpenbare løsningen er å tillate eiendomsrett – ikke bare i det å styre sin egen private organisasjon, men kort og godt i lufta.… Read more »

Fra arkivet