Ukategorisert

Staten vil styre musikkvalget

For liberalister er det umulig å forsvare konsesjonsordninger. Konsesjoner på drift av radiostasjoner kan være ett av mange eksempel på hvorfor vi ikke liker konsesjoner.

Radio Norge, altså gamle Kanal 24, og P4 har i konsesjonene krav om å sende 35 prosent norsk musikk. Kanalene følger opp kravet, men mye av musikken spilles om natten. Dette mener Medietilsynet strider mot allmennkringkasternes rolle som formidler av norsk musikk., ifølge Allmennkringkastingsrapporten 2008.

Konsesjoner gir redusert frihet for de som blir rammet av statlige krav. Det gir mindre mangfold og ulike konkurransevilkår, fordi ikke alle driver etter konsesjoner laget av statlige instanser. En nettradio har for eksempel stor frihet, mens P4 må følge strenge krav fastsatt etter en skjønnhetskonkurranse da konsesjonen ble utlyst.

Nå reagerer Medietilsynet på den nattlige kosen til Radio Norge og P4. Det statlige tilsynet vurderer ulike sanksjoner mot radiokanalene fordi de spiller mye norsk musikk om natta.

Døgnet består av 24 timer. Hver time bør være like mye verdt. Derfor bør Radio Norge og P4 få bestemme på hvilken tid av døgnet de vil spille norsk musikk. Å komme med et annet krav er statlig detaljstyring som virker meningsløs.

Tags:

Mest lest

Arrangementer