Notiser

Johan Norberg intellektuelt uærlig?

Det er mulig den kjente svenske liberalisten Johan Norberg ifølge Liberalerens grunnlegger Bent Johan Mosfjell tilhører de intellektuelt uærlige liberalistene: «Liberalister som har tenkt gjennom dette og likevel vil hevde at en enkelt stemme betyr noe ved et Stortingsvalg i Oslo, mangler enten intellektuelle evner eller intellektuell ærlighet.» På bloggen sin oppfordret Norberg til å stemme ved EU-valget, og gav klare begrunnelser om hvorfor.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bent Johan Mosfjell
Admin
12 years ago

Jeg ser overhodet ingen konflikt mellom det Norberg skriver og min artikkel, legg merke til at jeg skrev «Selv om det kan være andre grunner til å stemme».

Det å drive aktivt arbeid som får mange andre til å stemme, kan absolutt være rasjonelt, og Norberg er i denne kategorien siden mange kan tenkes å påvirkes av hans syn.

Dessuten gir han ideologiske grunner til å støtte en besemt kandidat som begrunnelse for sin personlige stemmegivning. Å stemme på en spesiell person eller parti «som et signal», kan absolutt ha sin funksjon.

Fra arkivet