Ukategorisert

Virvar om høyresiden

Den/de som står bak nettstedet «blaatt.net» har misforstått noe vesentlig når de på sin lenkeoversikt plasserer Liberaleren og Civita sammen med åpenbart illiberale krefter som Norgespatriotene og SIAN.


Det er bloggeren Virrvarr som via twitter har gjort oss oppmerksomme på det ideologiske kaos som åpenbart finnes hos blaatt.net.

Virrvarr skriver: «tror det må være litt «Ouch» for Liberaleren og Civita å se seg selv sammen med Norgespatriotene.» Det kan vi underskrive på, men mest ler vi over at noen efter 10 år med verdliberale ytringer fra Liberaleren klarer det kunststykket å sette oss i bås med illiberale krefter i samfunnet.

Det finnes vel knapt noen gruppering vi har så lite til felles med som de to som er nevnt innledningsvis.

Jeg har derfor sendt følgende epostmelding til blaatt.net:

«Hei!

Å plassere Liberaleren (og Civita) sammen med grupperinger som Norgespatriotene og SIAN viser en manglende forståelse for grunnleggende ideologiske forskjeller.

På høyresiden finnes det verdiliberale og verdikonservative, som stort sett kan enes om at markedsøkonomien ihvertfall er en fin ting.

Hva innvandringsmotstandere som Norgespatriotene og SIAN har til felles med Liberaleren har jeg til gode å forstå – men dere som står bak blaatt.net er kanskje så vennlige å begrunne denne sammenstillingen av lenker?

Liberaleren er verdiliberale. Vi er for fri innvandring. Vi ønsker et flerkulturelt samfunn velkommen. Hvis Norgespatrioene og SIAN kan komme med samme erklæring offentlig er det helt iorden at Blaatt.net plasserer disse på samme lenkeside som Liberaleren.

Liberaleren har publisert verdiliberale standpunkter omtrent daglig i 10 år. Når Blaatt.net likevel presterer dette sammensuriumet av lenker så viser det at enten har vi gjort en fryktelig dårlig jobb, eller så er dere bak blaatt.net veldig dårlig orienterte i det ideologiske landskapet her til lands.

God bedring!

Mvh Per Aage Pleym Christensen,
redaktør Liberaleren»

Ytterligere kommentarer skulle være overflødige. Trengs ytterligere innsikt, kan «Den blå regnbuen» av VGs Anders Giæver leses.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
bigboyen
bigboyen
12 years ago

Jeg tror ikke man skal ta den siden veldig seriøst, det er ganske ekstreme meninger der – både i forhold til rasisme og seksualitet. Det som er synd er jo at de har okkupert en fin nettadresse på dette tullet.

Pleym
Pleym
12 years ago

Helt enig, men slikt vås skal da heller ikke få gå upåtalt hen. Noen av deres forvirrede lesere kunne finne på å tro at lenkesammenstillingen gir uttrykk for reell enighet.

Klarer de såpass som å finne frem hit skal nok vi få kurert forvirringen deres.

Konrad
12 years ago

Uff, det nettstedet der kan man vanskelig ta seriøst.

trackback
12 years ago

[…] 1800 igår kveld kom svaret på utfordringen Liberaleren gav personen(e) bak nettsiden blaatt.net. De ble visst litt […]

Fra arkivet