Ukategorisert

Bibliotekene får en ny rolle

Personer som ikke har tilgang på spill som er finansiert av private, bør holde seg unna de forskjellige dataspillene som finnes på markedet. Det er synd politikerne ikke har den samme holdningen som Liberaleren har.

Bibliotekene skal utvide sortimentet. Det ønsker Familie- og kulturkomiteen på Stortinget. I innstillingen til Bibliotekmeldingen ønsker politikerne at dataspill skal bli et naturlig tilbud på bibliotekene.

–Det fins barn i Norge som ikke har råd til å spille dataspill og som har foreldre som ikke kan kjøpe konsoller, sier stortingsrepresentant for SV, May Hansen til NRK.

Kulturpolitikerne ønsker at spill på bibliotekene skal finansieres gjennom skatter og avgifter. Det betyr i praksis at borgere som hater dataspill må være med på finansieringen fordi politikerne ønsker en skattefinansiert aktør på markedet som kan utkonkurrere private aktører som overlever gjennom salg av dataspill.

Liberaleren vil privatisere bibliotekene. Vi mener det er uheldig at staten er aktør innen konkurranseutsatte område, fordi staten også er regulator og premissgiver for konkurransen.

Argumentene til May Hansen kan trekkes lengre. Staten bør, gjennom skatter og avgifter, finansiere øl til ungdommene fordi det finnes unge menn og unge kvinner som har foreldre som ikke har råd til å kjøpe alkohol til ungdommene. Et grusomt forslag prinsipielt, men like godt som det vedtaket kulturpolitikerne har fattet.

Staten blir større og større, og regningen for politikernes stormannsgalskap får borgerne gjennom skatt.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Argumentasjonen kan trekkes enda lenger: Hadde det ikke vært for de konfiskatoriske skattene vi belemres med, hadde jeg hatt råd til å røke Havanna-sigarer hver dag. Røkke, som er medlem av det samme parti hvis regjering har pålagt meg disse skattene, har råd til å røke sigarer hver dag om han har lyst. Dette skyldes bl.a. at det samme Arbeiderpartiet har brukt de skattepengene jeg har blitt frastjålet til å kjøpe verdiløse aksjer av Røkke, slik at pallespikrer-Kjell kunne ta ut et fett utbytte. Staten har altså ordnet det slik at ikke jeg har råd til sigarer, men ordner det… Read more »

Jens Even
Jens Even
12 years ago

Det hører med til historien at Fremskrittspartiet, som enkelte liberalister fra tid til annen erklærer sin støtte til, var med på statens kjøp av de verdiløse aksjene fra Røkke.

Henrik
Henrik
12 years ago

Jeg synes det er greit at bibliotekene har spill, men de bør fortrinnsvis velge spill som har mye innhold eller kulturellt innhold, som f.eks. rollespill og filmatiske spill slik som det norske Drømmefall. Ser ikke helt problemet med at de skal ha spill.

Fra arkivet