Ukategorisert

Iran-demo lørdag 1200 ved Stortinget

Eier av Lille Måne forlag, Jan Mesicek er sterkt engasjert i kampen for demokrati i Iran. Han har sendt Liberaleren informasjon om en demonstrasjon som skal avholdes imorgen lørdag kl. 1200 i Oslo.

Av Jan Mesicek.
jan_mesicek_m

Kjære kolleger og venner!

Som de fleste av dere vet har jeg flere ganger reist gjennom Iran, senest for to år siden.
Det dramaet som nå utspiller seg i gatene over hele landet, vekker sterke følelser hos meg.

Mobilnettet skrues av store deler av dagen. Internett gjøres svært utilgjengelig, det siste nå er
at «basisjen» («frivillig manngard» under Revolusjonsgarden), har begynt å nedmontere private
hjems parabolantenner for å hindre tilgang til utenlandske medier.

For to dager siden fikk jeg endelig tak i min gode venn i Teheran, 25 år gamle Farzid. Dette er hans rapport fra gatene i Teheran:

«Demonstrasjonene fortsetter. Vi går på jobb om dagen, og demonstrerer på kvelden. Vi går fredelig og rolig. Vi lager ikke bråk. Men Ahmedinedjads milits prøver å stanse oss. De provoserer og lager bråk. I går var det hundretusenvis av personer som marsjerte i Nord Teheran. Faktisk måtte politiet roe ned Ahmedinedjads ”basisj”. Ryktene i går fortalte om minst 5 drepte. I kveld skal vi demonstrere igjen, syd i byen i en stor park. Dette har vi ventet på. Dette er vår tid. Vi demonstrerer over hele landet. Jeg hører det er mer voldelig i andre byer, men det sprer seg stadig at flere kommer til. Takk til alle som støtter oss over hele verden. Men vårt styre er svært mektige, de er smarte – veldig smarte, voldelige og brutale. Kjære Norge og venner: dere må fortsette å vise deres støtte, men dere må også sette press på iranske myndigheter. »

Kjære kolleger og venner

Jeg oppfordrer alle til å vise sin støtte til den iranske kampen for demokrati og frihet.

På lørdag, altså i morgen, fra kl.12-16, arrangeres et stort støttearrangement utenfor Stortinget.
Det vil bli holdt appeller i tillegg til musikalske og kunstneriske innslag.

Les mer her.

Forlaget Lille Måne har trykket opp 60 t-skjorter til demonstrasjonen. Disse koster kr 100/stk. Om andre vil være med å sponse
dette, eller bestille for eget bruk – så send meg en e-post.

Håper å se mange i morgen – og send gjerne denne oppfordringen videre!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Minoush
Minoush
12 years ago

JEg og venner blir med imorgen for å støtte mine modige og sterke folk som kjemper for frihet og demokrati.Jeg følger nyheter på alle kanaler spesielt VOA news hver kveld.jeg blir veldig urolig når jeg ser disse videoene.Jeg håper at dette blir en slutt for alle skitne Mollaer i iran og folk endelig smake på friheten de legter etter i 30 år.Jeg har sett og erfart revolusjonen i 1979 og håper at nå skjer det igjen men denne gangen folk er våken og vet hva de vil.JEg reiser til iran neste uke og vil være blant folk.
Minoush

shahab
shahab
12 years ago

Hei!

Jeg viste ikke det er demonstrasjon i Oslo idag (lørdag), men lure på det er demonsterasjon imorgen også (søndag).

Viva demokrati o frihet

Fredrik Meyer
12 years ago

Selv var jeg der et par timer og hørte på taler og gikk rundt med T-skjorten Jan M nevner ovenfor. Mange gode talere.

Også verdt å merke seg at ingen sosialistiske partier (bortsett fra Ap) møtte opp for å vise sin støtte. FrPs utenrikspolitiske talsmann, Høyre, Venstre og Unge Venstre møtte opp – altså verken RU, SU, SV, etc.

Ja til demokrati.

trackback
12 years ago

[…] Det avholdes en ny demonstrasjon mot situasjonen i Iran idag kl. 1500, utenfor Utenriksdepartementet, opplyser Jan Mesicek til Liberaleren. Han har samtidig sendt over appellen han holdt under demonstrasjonen lørdag. […]

Fra arkivet