Ukategorisert

Hvordan er det å være same i byen?

Dét vil regjeringen finne ut, og bevilger 400 000 kr til et forskningsprosjekt, ifølge hjemmesiden til Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Dag Terje Andersens undersåtter i departementet har muligens lite å gjøre?


Det er mange morsomme undersøkelser vi kan få, efter samme lest. Det er bare å la fantasien blomstre. Det er ikke overraskende at en regjering bestående av Ap, SV og SP deler mennesker inn i grupper, og vil forske på gruppene.

Hvem bryr seg om hvordan individet har det? Hver enkelt av oss?

Samer er like forskjellige som alle andre, uavhengig av felles etnisk opphav. Er det mulig å håpe på et opprør blant nok personer med samisk opphav til at regjeringen skrinlegger hele undersøkelsen?

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
IvarE
IvarE
12 years ago

Onde tunger vil ha det til at det er en gammel venn av ministeren, en kjent fisker fra nordvest-landet, som har fått oppdraget…
😀

Rune
Rune
12 years ago

Dette markerer sikkert starten på en hel rekke slike seriøse underøkelser:
– Hvordan er det å være Trønder i Bergen
– Hvordan er det å være fisker på Hedmark
– Hvordan er det å være totning i Tyskland
– Hvordan er det å være dansk i Norge
og den mange av oss har ventet på:
– Hvordan er det å være homo på Rompa.

Jeg er så glad skattepengene mine ikke bare søes bort på tant og fjas.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
12 years ago

Å være totning i Tyskland er sikkert interessant. Jeg mener, hvordan vil folk reagere dernede hvis det kommer en kar og sier «icn komme aus Toten!» Men ellers er det det same for meg, jau.

Erik Sandal
Erik Sandal
12 years ago

«A great deal may be learned about society by studying man; but this process cannot be reversed: nothing can be learned about man by studying society—by studying the inter-relationships of entities one has never identified or defined.»

Ayn Rand

Fra arkivet