Ukategorisert

Årets første partitest

Noen av medlemmene i Liberalerens redaksjon har tatt partitesten som Nettavisen har lansert.

Allerede nå gleder vi oss til neste versjon som lanseres i august. For liberalister har mange av spørsmålene dårlige svaralternativ. Valgmulighetene er for få, for å bruke et tradisjonelt politikerspråk.

Denne versjonen har 37 spørsmål. Nettavisen lover flere spørsmål når den endelige versjonen lanseres. Partiene som er med i testen er de som i dag er representert på Stortinget. Det betyr blant annet at det er umulig å få Det Liberale Folkepartiet opp som et alternativ i årets stortingsvalg.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
b
b
12 years ago

Jeg tok nettopp testen, og dette var tragisk ja. F.eks: «Hva synes du om sykelønnsordningen?»

De eneste alternativene er «opprettholdes» eller «utvides». Hvor ble det av «bygges ned/reduseres»?

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Forferdelig test til nå, om de ikke kan ha flere svaralternativ så er det jo bare tull å ha den. Men det viser vel også hvor samstemte de norske partiene er..

trackback
12 years ago

[…] har allerede omtalt valgtesten Nettavisen lanserte idag. Her skal du få en liberalistisk veiledning til […]

trackback
12 years ago

[…] har allerede omtalt valgtesten Nettavisen lanserte idag. Her skal du få en liberalistisk veiledning til spørsmålene. […]

Sentrumskonservativ
12 years ago

Det første spørsmålet burde være i hvilket fylke man bor. På grunnlag av dette svaret kan det bestemmes hvilke partier som er aktuelle. Det er et meget stort demokratisk problem (etter mitt syn har man ikke et reelt demokrati i Norge i dag, men heller ingen annen noenlunde fullkomment legitim statsform, som f.eks. Sveits (demokrati) og Liechtenstein (semikonstitusjonelt monarki)) at disse partiene ikke har mulighet til å fremme sitt budskap gjennom kanaler som man vet i betydelig grad har påvirkningskraft. At et såkalt offentlig legitimt organ som NRK holder seg med en type partilederdebatt (se bare 2007-debatten, et skrekkens eksempel:… Read more »

Fra arkivet