Ukategorisert

Stortingsvalget starter 1. juli

Fra onsdag 1. juli er det mulig å stemme ved stortingsvalget.

De som skal stemme i perioden fra 1. juli til 9. august, må ta kontakt med den kommunen de oppholder seg i for å få informasjon om når og hvor de kan stemme. Det er ikke meningen at kommunene skal legge til rette for ordinær forhåndsstemmegivning i alle valglokalene i denne perioden. Alle som skal stemme må ha med legitimasjon.

Kommunal- og regionaldepartementet forklarer ordningen som vi kan omtale som ny.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
11 years ago

“# Tidlig i perioden kan det være at velgerne må bruke en stemmeseddel kun påført de registrerte partienes navn og uten kandidatnavn. Velgerne må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe de vil stemme på. Så snart de lokale stemmesedlene er klare fra fylkeskommunenes side, vil de bli distribuert ut til kommunene og brukt ved stemmegivningen. I enkelte fylker er de lokale stemmesedlene klare allerede fra 1. juli.” Er ikke dette en form for diskriminering av kandidater både i og utenfor partier? Hadde undertegnede bodd i Oslo, ville jeg f.eks. endret denne listen for Høyre slik (med egen… Read more »

bigboyen
bigboyen
11 years ago

Jeg reagerer også på det her, for det har vel ikke vært praksis før? Vi velger mennesker, ikke partier. Så forhåndstemming bør ikke begynne før alle listene er klare.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
    Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
  • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
    Effektive altruister er mer opptatt av regnestykker, og forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
  • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
    At velstand drypper nedover, såkalt ‘trickle down economics’, er blitt en slags vits, en utskjelt antakelse ingen tør å forfekte i fullt alvor. Men ikke la deg lure: Den stemmer.