Ukategorisert

Privatimport av alkoholholdig drikk er tillatt

Fra i dag av kan privatpersoner innføre alkoholholdig drikk til personlig bruk til Norge uten selv å frakte varene over landegrensen som eget reisegods.

Stortinget vedtok 16. juni 2009 endringer i alkoholloven som går ut på å oppheve forbudet mot privatimport av alkoholholdig drikk. Lovendringen trådde i kraft 1. juli 2009.

Bakgrunnen for beslutningen om å endre bestemmelsene om privatimport er at ESA ba Norge oppheve privatimportforbudet.

Det er Helsedirektoratet som forvalter privatimportordningen.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
tDa
tDa
12 years ago

Med andre ord, man kan bestille alkohol fra utlandet og få det levert på døra? Herlig! Slippe unna både polets meget begrensede utvalg og sprø priser. Hva er begrensningen? 1 liter sprit, som på grensa?

Runar
Runar
12 years ago

Dette er et fremskritt, men en ting jeg skulle ønske Liberaleren tok tak i er diskrimineringen mot norske alkoholprodusenter i denne saken. De får nemlig ikke lov til å selge varene sine på denne måten – de får heller ikke lov til å reklamere for dem, et forbud utenlandske produsenter selvfølgelig ikke rammes av. Så selv om dette iflg. det politiske flertallet er god alkoholpolitikk, så er det utvilsomt ekstremt dårlig nærings- og distriktspolitikk. Og det med distriktenes «varmeste talspersoner» Senterpartiet i regjering…

Fra arkivet