Ukategorisert

Stor interesse for forsøksordningen

126 kommuner har meldt seg på forsøket med stemmerett for 16-åringer som gjennomføres i forbindelse med lokalvalget i 2011.

NRK har publisert en liste over kommuner som vil delta i forsøket i 2011.

Søknadsfristen for å delta i ordningen var 1. juli 2009. Kommunal- og regionaldepartementet har ikke gått ut offentlig med et tall på hvor mange kommuner som får være med, men etter Liberalerens syn vil det være naturlig at alle kommunene som har meldt seg på får prøve ut ordningen med stemmerett for 16 og 17-åringer.

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
12 years ago

Hva anser Solvik som den nedre grense? Samme som Aarebrot hevdet for noen år siden?

Gullstandard
12 years ago

Helt tragisk. Nesten ingen 16-åringer er voksne nok til å stemme. Jeg betviler strengt tatt om mange 18-åringer er det.

Sentrumskonservativ
Sentrumskonservativ
12 years ago

Hvorfor?

Gullstandard
12 years ago

Stemmer. Jeg har ikke endret oppfattning. De fleste barn på 16 bor hjemme, er svært bortskjemt, vil ikke rydde rommet sitt, og har helt urealistiske og ufyselige forstillinger om at alle andre i verden eksisterer for å dekke deres umiddelbare behov for adspredelse. De er (som regel) verlferdsstatsideologien i et nøtteskall. De krever, men er ikke inne på tanken om å yte. Ethvert sosialistparti vil kunne henvende seg til denne grupper med lovnader om frie mp3, kulere venner, høyere høytalere og dyrere klær, alt dette gratis på skolen sammen med lærlingeplass (uten fremmøteplikt) og varmmat m/frukt. hvis det blir et… Read more »

Fra arkivet