Ukategorisert

Krigen mot tobakk fortsetter

En betydelig del av befolkningen ønsker 20-årsgrense på kjøp av tobakk. Galskap!

Denne uken presenterte Tobakksfritt en undersøkelse som viser at halvparten av de spurte stiller seg positive til å heve aldersgrensen på tobakk fra 18 til 20 år. Det er overvekt i alle grupper av befolkningen som ønsker å heve aldersgrensen. I tillegg til økt aldersgrense vil nesten 60 prosent av de spurte redusere antall utsalgssteder, ifølge Den norske legeforening.

De som ønsker 20-årsgrense mener at det skal være mulig å være kommunestyrerepresentant, ordfører, stortingsrepresentant og medlem av regjeringen i ung alder, uten at personene som ønsker slike verv skal ha lov til å kjøpe tobakk. Befolkningen må ha fått solstikk!

Politikerne kan kun redusere antall utsalgssteder gjennom å innføre en konsesjonsordning for salg av tobakk. Ettersom konsesjonsordninger hindrer fri konkurranse, kan ikke Liberaleren anbefale tiltaket. Konsesjonsordninger går ikke hånd i hånd med liberalisme.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
tove
12 years ago

Undertegnede er slett ikke liberalistisk, men støtter deg i motstanden mot «tobakks-monopoler». Problemet med å gjøre tobakk lite tilgjengelig, er nemlig at folk begynner å «bunkre», dvs. man kjøper ikke lenger én pakke røyk, men en hel kartong, kanskje fler. Dermed mister man litt oversikten, og røyker kanskje mer? Litt lettvint konklusjon, men likevel. Jeg snakker av erfaring fra Frankrike, der det ER tobakksmonopol, med én «Tabac» i hver landsby, hverken dagligvaren eller bensinstasjonen har lov til å selge tobakk. Hva som skjer? Folk bunkrer/hamster. Det skjedde da mange kommuner i Norge hadde ølmonopol også. Det ble imidlertid IKKE drukket… Read more »

piris
piris
12 years ago

Ungdommen kan sitte i råd, men ikke kjøpe alkohol .. prostitusjonen er forbudt, noe som påviselig ikke funker !
Befolkningen fått et solstikk ? Ja !
Politikere er pappskaller ? Ja !

Runar
Runar
12 years ago

Undersøkelsen viser hvor sterkt troen på formynderstaten står i Norge. Dessverre.

IvarE
IvarE
12 years ago

Sostikk? Definitivt!

15 år – straffes som voksen
16 år – kjøre seg i hjel på moped, «seksuelt ansvarlig», sitte i kommunestyre
17 år (det kalenderåret man fyller 18) – stemme ved valg
18 år – myndig, kjøre bil, kjøpe tobakk, øl og vin, sendes ut i krig
20 år – kjøpe sprit (og nå kanskje tobakk)
24 år – gifte seg med «fjern utlending»
og det finnes helt sikkert flere eksempler

Kan noen gi meg EN god grunn for at ikke ALLE disse samles i en felles «pott», f.eks. 18 blank???

Runar
Runar
12 years ago

Det er ihvertfall ironisk at man kan bli valgt inn i kommunestyre FØR man får stemmerett ved valg selv…

Fra arkivet