Ukategorisert

Nettest av partiene

Unge Venstre gjør det godt på en nettest som er gjennomført.

Nettstedene til de politiske partiene oppfyller fortsatt ikke offentlige krav til tilgjengelighet. Det viser en ny undersøkelse gjort av Aletheia Kommunikasjon for Deltasenteret i Helsedirektoratet og Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). To år etter tilsvarende undersøkelse viser fire parti fremgang, mens resten står på stedet hvil.

Kristelig Folkeparti, Sosialistisk Venstreparti og Venstres nettsted oppnår høyest score på tilgjengelighet av partiene som er representert på Stortinget. Av ungdomspartiene er Unge Venstre suveren vinner i denne testen.

Deltasenteret har siden 2005 hatt kontakt med partiene for å minne om behovet for tilgjengelighet for alle både til nettsider og alle valgkamparrangementer. Det er også sendt ut veiledningsmateriell til partiene.

Et tilgjengelig nettsted kjennetegnes blant annet av at skriftstørrelsen kan justeres, at kontrastfargene er gode og at siden er logisk oppbygd. Bilder og video skal ha tekstlige forklaringer for blinde og svaksynte, ifølge Helsedirektoratet.no.

Mest lest

Arrangementer