Ukategorisert

Vil ha personvern som valgkamptema

Venstre ønsker personvern som et valgkamptema, og innrømmer det åpent i et innlegg som er publisert hos Dagsavisen.

Innlegget er signert leder Lars Sponheim og nestleder Trine Skei Grande. Duoen innrømmer at personvern aldri har vært et sentralt valgkamptema før. Denne valgkampen kan bli annerledes, ifølge Venstre-toppene. Sponheim og Skei Grande tror velgerne begynner å se tegningen: Den sittende regjeringen er ikke bare handlingslammet, den bryr seg ikke.

Sponheim og Skei Grande mener offentlige dokumenter er fulle av gode analyser om behovet for et bedre personvern. Sjelden har borgerne hatt flere alvorlige saker der personvernet burde hatt forrang. Likevel må personvernet vike hver gang. Listen over saker der personvernet er i fare er lang: Datalagringsdirektivet, den mulige overvåkingen fra Forsvarets sikkerhetstjeneste, svensk overvåkingslov og innsyn i helsejournaler er noen av eksemplene som Venstre-politikerne bruker i innlegget.

Det er ekstremt positivt at profilerte politikere og partiledere fronter personvern som en viktig valgkampsak. Det er viktig at vi har politikere som tør å gjøre motstand mot registrering, overvåking og ulik inngrep i privatlivet.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
God dag
God dag
12 years ago

Det var då endå godt at det var Sponheim og Grande som hadde skrive innlegget, og ikkje romavlyttings-Dørum. For det hadde vore toppen på frekkheit!

Og justisminister Storberget har jo vist seg alt anna enn handlingslamma i dag.

https://www.liberaleren.no/2009/07/08/ma-jeg-skamme-meg-sponheim/

Anonym
Anonym
12 years ago

I følge folk jeg har snakket med i UV, hadde Dørum ikke noe valg. Han måtte innføre dette og ha en innflytelse på utformingen, eller trekke seg som justisminister. En kan vel si at det hadde vært mer oppriktig å trekke seg som justisminister.

God dag
God dag
12 years ago

Om Dørum hadde trekt seg hadde det iallfall blitt ein god del merksemd om denne typen saker. At ein regjeringsmedlem hadde gått av i protest mot utvida overvaking ville ha blitt lagt merke til, kanskje òg i utlandet, serleg om det hadde blitt litt sjau og bråk om det.

bigboyen
bigboyen
12 years ago

Det er jo bare løgn og fantaeri å påstå at Dørum gjorde noe han var i mot. Han var en av pådriverne og ønsket en enda mer ekstrem lov, som tillot overvåkning for «å undersøke om noen forberedte» kriminalitet. Det vil si total overvåkning. Venstre kan ikke gjøre personvern til en valgkampsak uten å beklage sin oppførsel i Bondevik-regjeringen. Sponheim bør legge seg flat, ellers tror jeg det er mange som vil kvie seg for å stemme på Venstre. Venstre har med denne saken fått en varm potet i fanget og jeg tror ikke vi kommer til å høre mer… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Bigboyen, det kommer dessverre aldri til å skje. Venstre har lenge (les: siden Sponheims første dager) vært et parti som ikke har samsvart mellom ord og handling. Ikke at dette er noe sjokkerende innen norsk politikk, alle er tross alt slik, men Venstre var faktisk mer konsise FØR hans dager. Sponheim har bragt partiet en ting, og det er vel økt mediadekning og en viss form for sjarmerende lederstil. TIL TIDER! Han har også bragt partiet veldig mye negativ omtale og ikke minst, en sjokkerende «brutal» debattstil til tider. Som når UV foreslår å legalisere cannabis/khat og bordeller og Sponheim… Read more »

Fra arkivet