Ukategorisert

Full tanke og en flaske vodka? Ja takk!

Det er KrF-politikeren Bjørg Tørresdal, som mener at politikere som vil la bensinstasjoner selge brennevin må ha fått solstikk. Ifølge KrF.no tror Tørresdal at en slik politikk vil gi økte ulykkestall på vegene.

Liberaleren er èn aktør i samfunnsdebatten som ønsker en ny kurs i alkoholpolitikken. Vi er liberale i forhold til Fremskrittspartiet som har den mest liberale politikken av partiene som er representert på Stortinget.

Bevillingsordningen bør avvikles. Alle som vil selge alkohol, skal få lov til å gjøre det. Det blir opp til forbrukerne, altså oss som borgere, å velge hvor vi skal kjøpe øl, vin og brennevin. Hva er galt med å kjøpe en flaske vodka på en bensinstasjon i forhold til en vanlig butikk eller vinmonopolbutikk? Ingen verdens ting! Det er faktisk èn viktig fordel, nemlig at mange bensinstasjoner har lengre åpningstid enn konkurrentene i dagligvarehandelen.

Å ønske en annen alkoholpolitikk er ikke galskap. Det er kun å akseptere frihet og valgmuligheter, ord KrF-politikerne kun bruker i festtaler.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Vodka på tanken? 🙂

piris
piris
12 years ago

hmm. må vel bli vodka med metanol på tanken, da ?
😆

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Det forundrer meg ikke lengre hvordan politikere klarer å trekke slutninger ut av ingenting. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan det kan bli mere ulykker av at andre steder enn vinmonopolet selger alkohol? Og ikke minst, andre åpningstider. Det er ikke akkurat slik at folk som er ute og kjører på kvelder og netter tenker «Ah, nå skulle det jammen smakt godt med en sterk en mens vi kjører». Det som dog er beklagelig er at journalister og andre talerør for politikere ikke lengre spør «unnskyld meg, men hvordan i helvette er du tenker?» Et godt eksempel var når Jens Stoltenberg… Read more »

Fra arkivet