Ukategorisert

Bloggstafetten 2.dag: 10 nye, 66 totalt

Igår kveld viste det seg at ytterligere 4 hadde publisert innlegg på stafettens 1.dag, så tallet ble derfor korrigert til 56. På 2.dag publiserte ytterligere 10. I tillegg kom det omtale av stafetten i VG, Computerworld og på hjemmesiden til Fremskrittspartiets Ungdom. Regjeringens svar er pinlig, skriver initiativtager Lars Henrik Michelsen. Oppdatert: 21 nye så langt idag.

I tillegg til de ni nye deltagerne i bloggstafetten mot datalagringsdirektivet er det flere som har varslet at de kommer til å publisere fellesteksten på egen blogg, og noen bloggere har sluttet seg til gjennom kommentarfeltet på blogger som har publisert fellesteksten. De som «slutter seg til» blir oppfordret til å publisere selv. Det er tross alt bare å klippe og lime.

Deltagerne representerer et bredt partipolitisk spekter; Høyre, Venstre, Rødt, SV, Miljøpartiet De Grønne, Ap, FrP og Senterpartiet. I tillegg partier og organisasjoner som Rødt, Unge Venstre, og Ungdom mot EU. Men mange av deltagerne er partipolitisk uavhengige, eller ikke har markert seg i forhold til politikk tidligere. Både den politiske bredden og at upolitiske bloggere deltar, er naturligvis positivt. Merk at på f.eks Blogglisten er det sistnevnte gruppering som har de største lesertallene. Når bloggere derfra publiserer fellesteksten betyr dette at stafetten når ut til nye lesergrupper.

Bloggstafetten fortsetter!
Alle bloggere som ennå ikke har publisert fellesteksten oppfordres til å gjøre det. Personlig har jeg sendt oppfordring direkte på epost til 40 – 50 bloggere de siste to dagene. Fra flere partier. Deriblant til lederne i KrFU, SU og Senterungdommen. Også Civita og Europabevegelsen er utfordret. Fra regjeringspartiene Ap og SP er det så langt kun med én fra hvert parti. Det samme har FrP, til tross for at partiet har landsstyrevedtak på å bruke reservasjonsretten mot direktivet.

Initiativtager Carl Christian Grøndahl har gjort en foreløbig oppsummering. Initiativtager Lars Henrik Michelsen har kommentert regjeringens svar, slik det kom i VG igår. Det samme har Liberaleren gjort.

Medieomtalen tar seg opp
sakte, men tempo og omfang vil forhåpentligvis øke i takt med at stafetten nærmer seg 100 deltagere. Når så man sist en så massiv deltagelse i en bloggstafett? Flere medier har imidlertid uttrykt sin interesse, så regjeringen må bare forvente bredere dekning av saken – og flere kritiske spørsmål.

At regjeringen snart et halvt år efter at EU-domstolen avgjorde at direktivet må innføres fortsatt ikke har noe avklart standpunkt eller noen strategi for å behandle saken, er i seg selv en nyhetssak. VGs omtale av stafetten og intervju med statssekretær Størvold i det ansvarlige departementet var bortgjemt på avisens dataseksjon. En plassering dette temaet slett ikke fortjener. Her har bloggere som publiserer på plattformer hos f.eks lokal- og regionaviser en mulighet til å skape oppmerksomhet. Kandidater til stortingsvalget kan bruke en slik plattform til å informere både lokale medstrømsmedier og velgere om sitt standpunkt i denne saken.

Aksjonsformene i kampen mot direktivet
har i hovedsak vært i tre former: Facebook-gruppen Nicolai Grøndahl startet, det elektroniske oppropet til Vox Populi, og epostaksjonen til Liberaleren. Disse tre plattformene for engasjement mot direktivet har vært tilgjengelig for publikum i et og et halvt år. En hurtig vekst av signaturer på oppropet og medlemmer i Facebook-gruppen, samt et stort antall nye eposter til statsråder og stortingsrepresentanter vil gi et klart signal om at interessen for og engasjementet rundt datalagringsdirektivet er iferd med å ta seg opp igjen. Noe som kanskje er illevarslende for en regjering der det største partiet i det lengste håper å unngå å måtte tone flagg i denne saken.

Det er bare å sende epost til statsminister Jens Stoltenberg. Så skjønner han kanskje at denne saken ikke vil «gå seg til» bare man tar tiden til hjelp.

Nye deltagere på dag 3 (oppdateres fortløpende):

Indregard, blogger Sigve Indregard
Utopisk realisme/Utopian realism, blogger/filosof Morten Tønnessen
Code of silence, Tommy Kjølberg, Ap (Oslo)
Eidsvoll Venstre
Ung, liberal og frittenkende, Anne Solsvik, leder Unge Venstre
Aina Stenersen, formann Fremskrittspartiets Ungdom Oslo, stortingskandidat
Snorre Valen, 1.kandidat stortingsvalget Sør-Trøndelag SV
Gull og frihet, Jørn Kyle Finnesands liberalistiske blogg (trainee FrPs stortingsgruppe)
Grønn i Bergen, Sondre Båtstrand, Miljøpartiet De Grønne
Sigruns blogg, Sigrun Tømmerås
Haugabloggen
Smile like you mean it, Birgithe Cecilies blogg
Ronny Kjelsberg, leder av Rødt Sør-Trøndelag, fylkestingsrepresentant og 3.kandidat stortingsvalget
Sistnevnte også på Indymedia
Eirik Faret Sakariassen, leder Stavanger Sosialistisk Ungdom
Vinterverket sier: Lunken mottagelse av Datalagringsdirektivet i Midtimellombygda
Pragmatisk utopist, Hanna E. Marcussens blogg, talskvinne for Miljøpartiet De Grønne og 1.kandidat for partiet i Oslo
Tiram, Rødt Oslo
Arve Solli
Fløyelspiken Hege J. Tunstad
Gunn-Vivian Eide, 3.kandidat stortingsvalget Hordaland Venstre
Svein Abrahamsen, leder Haugesund Venstre

Liberaleren tar imot lenker på epost, og publiserer fortløpende (epostadresse finner du her).

Medieomtale på dag 3 (oppdateres fortløpende):

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer