Ukategorisert

Staten fortsetter redigeringen av TV-sendinger

TV2 får kritikk av Medietilsynet for omtale av en premie i programmet Sommertid.

Ifølge § 3-5 i Lov om kringkasting, skal ikke presentasjonen av en premie være mer omfattende enn det som er nødvendig for å orientere publikum om premien. Presentasjonen må ikke omfatte opplysninger om giveren eller andre av giverens produkter.

Hvem har fasiten for hva som er riktig presentasjon?

I programmet ”Sommertid” 10. juli ble det delt ut en bil til vinneren av en konkurranse som har blitt avholdt i tilknytning til TV 2-programmet Broom. Under presentasjonen av premien ble bilen omtalt som Norges mest trendy, fancy firesetersbil, og også verdens minste fireseters bil. Videre ble svingradius, interiør og motorkapasitet nevnt, i tillegg til at bilen blir anført å ha en ”dødsfet, høy premiumfølelse”. Avslutningsvis ble det også uttalt at bilen er spisset for urbane, unge og trendy mennesker. Dette er for mye for Medietilsynet som har gitt TV2 en svarfrist til 17. august.

Store deler av Lov om kringkasting er et makkverk. Det er et lovverk som skaper ulike konkurransevilkår, fordi ulike aktører, for eksempel på internett og i utlandet, kan være mer fleksibel enn det norske radio- og fjernsynskanaler kan være. I tillegg begrenser denne loven ytringsfriheten i svært stor grad. Lov om kringkasting, er en lov fra tiden da Sovjetunionen var en maktfaktor i nyhetsbildet.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ernst Thomas
Ernst Thomas
11 years ago

Javel?? er vi ikke i Sovjetunionen da ? Vi har i allefall et byråkrati og en kontrollerende Ap- regjering og det sier jo sitt!

Mathias
Mathias
11 years ago

At Venstre tiltrekker seg personer som ønsker redaksjonell reklame velkommen, sier mest av alt om Venstre.

Alt pratet om frihet er ikke annet enn prat om pengemaktas ubegrensede frihet. Det er en frihet jeg helst er foruten.

Larry
Larry
11 years ago

Mathias, det er ditt valg. Men hvorfor må jeg betale for valget ditt?

Fra Liberalerens arkiv