Ukategorisert

Stefan Heggelund: Det blir farlig å fly

Rød Ungdom vil la staten, kun staten, drive med flytrafikk. Heldigvis får de røde svar, fra Unge Høyres nestleder, Stefan Heggelund.

Det er under vignetten ”Ukas dust” at Rød Ungdom fremmer forslaget om at staten skal drive både lyntog og fly i Norge. Det er utrolig at det finnes personer som kan fremme slike forslag. Heldigvis forsvarer Liberaleren ytringsfriheten til det fulle, slik at galskapen får komme til overflaten.

Stefan Heggelund, nestleder i Unge Høyre, mener Rød Ungdom vil gjøre det farlig å fly. Til Ungehoyre.no sier nestlederen at en slik politikk både er latterlig og livsfarlig.

–Det finnes noen statlig drevne flyselskaper i verden i dag. Ett av dem er Air Koryo, flyselskapet til Nord-Korea. Det flyselskapet har i dag ikke landingstillatelse noen steder i Europa fordi det er for farlig å fly med dem, sier Heggelund.

Han tviler på at Rød Ungdom skjønner hva det vil si å nasjonalisere flyselskapene.

–Jeg har vanskelig for å tro at de egentlig mener det de sier. Hvis Mari Eifring, lederen i Rød Ungdom, tør å ta med seg noen kommunistvenner på et av de gamle Aeroflot-flyene til Air Koryo, da skal jeg tro henne. Så får vi se om hun overlever flyturen og etterpå kan fortelle om hvor fantastisk det er, avslutter Unge Høyres nestleder.

For Liberaleren er det viktig at statens rolle er som regulator og lovgiver. Staten skal ikke være en aktør på markedet, og derfor har vi gang på gang foreslått å privatisere SAS.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kåre
Kåre
12 years ago

Det er jo morsomt da at Rød avslører sin totale mangel på innsikt i hva som trengs for å drive et flyselskap forsvarlig.Staten bør ikke ta på seg nye oppgaver før de oppgaver stten allerede har er løst bedre.Kanskje kabinpersonalet skulle ha sovetiske militæruniformer fra 2 vk også?

Jonas
Jonas
12 years ago

Veldig modent å trekke inn Nord-Korea. EU har svartelistet mange private selskaper på grunn av dårlige sikkerhetsrutiner o.l.

Fra arkivet

 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.