Ukategorisert

Ny statistikk fra Hjelpelinjen for spilleavhengige

Hjelpelinjen for spilleavhengige har oppsummert første halvår 2009. Fokuset er på spill uten penger, altså rollespill, strategispill, bilspill, actionspill og skytespill.

Ettersom statistikken er delt opp i flere kategorien, er det vanskelig å sammenligne bilspill, uten penger, med det fordømte pokerspillet som myndighetene ikke vil legalisere i Norge. Fellesnevneren for begge delene er få samtaler i løpet av årets seks første måneder. Hjelpelinjen mottok 482 seriøse anrop i perioden januar til med juni måned. Det gir et snitt på 80 samtaler pr. måned.

Oppsummeringen av pengespill viser at 93 av innringerne har nevnt poker som hovedproblemspillet.

Hjelpelinjen har mottatt 85 samtaler der samtalene utelukkende handler om spill uten penger, altså ulike dataspill og TV-spill. 79 prosent av samtalene kom fra pårørende. Kun 11 prosent av samtalene kom fra personer som har et egendefinert problem.

Problemet med spill uten penger, bekymrer Lotteri- og stiftelsestilsynet. Det er i alle fall denne delen av statistikken som får mest oppmerksomhet i pressemeldingen som tilsynet har publisert.

Det er verdt å merke seg at antall anrop om poker går ned, til tross for et rikt tilbud på internett. Det har også det siste året vært betydelig med reklame for poker på hjemmesider, på blogger og på ulike TV-kanaler. Likevel har Hjelpelinjen mottatt færre telefoner. Sammenhengen mellom tilgjengelighet og etterspørsel må slå sprekker for den store norske staten.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer