Ukategorisert

– Politikerne i Finnmark er dårlige på sosiale medier

Liberaleren mener politikerne i Finnmark er dårlige til å bruke sosiale medier. Nesten ingen av stortingskandidatene har blogg eller eget nettsted, og mange av stortingskandidatene har gjemt bort egen kontaktinformasjon i forkant av høstens valg.

-I forbindelse med bloggstafetten mot datalagringsdirektivet, sender vi ut e-poster til stortingskandidater. Vi har sendt ut mange e-poster til kandidater i Finnmark, men et fåtall av kandidatene har egen blogg. Det er underlig og ikke i tråd med utviklingen i mange av de andre fylkene, sier skribent i Liberaleren, Bjørn Magne Solvik.

Kandidatene Helga Pedersen (Ap), Otto Strand (KrF), Morten Edvardsen (Sp) og Eskil Dahl Olaussen (H) fortjener skryt, mener Liberaleren. Alle fire har blogger som er lett tilgengelig for brukerne av internett.

-Hvis jeg var stortingskandidat, ville jeg i alle fall hatt en blogg. Det er enkelt og jeg ville fått ut et politisk budskap på en enkel måte, faktisk usensurert, sier Solvik.

Per Aage Pleym Christensen, redaktøren i Liberaleren, er overrasket over at politikerne i Finnmark ikke bruker internett aktivt i markedsføringen av seg selv, partiene og politikken.

-Sosiale medier blir viktigere og viktigere. Internett er den nye møteplassen. Skal politikerne i nord kommunisere med velgerne, er nettet den viktigste arenaen, sier Pleym Christensen.

Pleym Christensen mener spredt bosetning taler for bruk av sosiale medier. Derfor var Liberaleren ekstra overrasket over få hjemmesider og blogger.

– Noen av finnmarkspolitikerne bruker Twitter og mange er på Facebook.com. Likevel var resultatet nedslående for oss, sier Solvik og Pleym Christensen.

(Ovenstående er en pressemelding sendt ut av Liberaleren ikveld).

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer