Ukategorisert

– Politikerne i Finnmark er dårlige på sosiale medier

Liberaleren mener politikerne i Finnmark er dårlige til å bruke sosiale medier. Nesten ingen av stortingskandidatene har blogg eller eget nettsted, og mange av stortingskandidatene har gjemt bort egen kontaktinformasjon i forkant av høstens valg.

-I forbindelse med bloggstafetten mot datalagringsdirektivet, sender vi ut e-poster til stortingskandidater. Vi har sendt ut mange e-poster til kandidater i Finnmark, men et fåtall av kandidatene har egen blogg. Det er underlig og ikke i tråd med utviklingen i mange av de andre fylkene, sier skribent i Liberaleren, Bjørn Magne Solvik.

Kandidatene Helga Pedersen (Ap), Otto Strand (KrF), Morten Edvardsen (Sp) og Eskil Dahl Olaussen (H) fortjener skryt, mener Liberaleren. Alle fire har blogger som er lett tilgengelig for brukerne av internett.

-Hvis jeg var stortingskandidat, ville jeg i alle fall hatt en blogg. Det er enkelt og jeg ville fått ut et politisk budskap på en enkel måte, faktisk usensurert, sier Solvik.

Per Aage Pleym Christensen, redaktøren i Liberaleren, er overrasket over at politikerne i Finnmark ikke bruker internett aktivt i markedsføringen av seg selv, partiene og politikken.

-Sosiale medier blir viktigere og viktigere. Internett er den nye møteplassen. Skal politikerne i nord kommunisere med velgerne, er nettet den viktigste arenaen, sier Pleym Christensen.

Pleym Christensen mener spredt bosetning taler for bruk av sosiale medier. Derfor var Liberaleren ekstra overrasket over få hjemmesider og blogger.

– Noen av finnmarkspolitikerne bruker Twitter og mange er på Facebook.com. Likevel var resultatet nedslående for oss, sier Solvik og Pleym Christensen.

(Ovenstående er en pressemelding sendt ut av Liberaleren ikveld).

0 0 vurderinger
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Laila Davidsen
11 years ago

Min blogg er lailada.blogspot.com. Er også på Twitter, lailada.

Går det ikke an å finne meg på nettet??? Kremt, kanskje derfor det er så få som leser bloggen min :-S

Ragnar Otterstad
Ragnar Otterstad
11 years ago

Dårlig språk !

Man kan ikke være dårlig på !!

Bjørn Magne Solvik
Editor
11 years ago

Laila, vi har sendt ut 81 e-poster til stortingskandidater i Finnmark. Vi leter fortsatt etter cirka 20 e-postadresser eller profiler på for eksempel Facebook. Vi har funnet 6-7 blogger, og inni dette tallet er noen samepolitikere som er uinteressante i forhold til stortingsvalget.

Du er nå på blogglisten, men det var ikke spesielt lett å finne deg.

Hadde politikerne i mange av de andre fylkene vært like fraværende på internett som i Finnmark, da har Liberaleren tatt på seg en bortimot umulig oppgave ettersom vi skal være ferdig til valget.

Pleym
Pleym
11 years ago

Vi har endret “på” til “til å bruke” i ingressen, men lar det stå i overskriften.

Fra Liberalerens arkiv

 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.
 • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
  14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?