Ukategorisert

Nettavisen har fått svar

på spørsmålene partiene efter 3 uker ikke hadde gitt svar på – og svarene på første spørsmål tyder på at Høyre ikke vil bruke EØS-avtalens reservasjonsrett mot datalagringsdirektivet. Hva sier Torbjørn Røe Isaksen og Unge Høyre-leder Henrik Asheim til dette? Vi lurer på: Hvem har svart Nettavisen på vegne av Høyre? Og: Når ble saken avklart i Høyre?

Nettavisens første spørsmål lød: «Datalagringsdirektivet. Bør Norge bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen?»

SV, Venstre og FrP svarer JA. Høyre svarer NEI. KrF svarer at de er mot direktivet, mens AP og SP ikke har svart. Merk at sistnevnte har ansvarlig statsråd for innføring av direktivet; Liv Signe Navarsete – som på SPs landsmøte sa at SP er «mest mot» direktivet. Foreløbig har ikke SP svart, og heller ikke programfestet noe om direktivet.

I et underspørsmål ber Nettavisen partiene svare på følgende: «Hvis en er for Datalagringsdirektivet, hvordan vil man sikre enkeltpersoners personvern. Lekkasjer og sikkerhetsbrudd vet man at forekommer til stadighet.»

SV, FrP, KrF og Venstre svarer at spørsmålet ikke er relevant for dem.

Høyre ønsker at man skal legge seg direktivets minstegrense på lagringstid (6 måneder – i dag lagres mye trafikkdata i flere måneder uansett av faktureringshensyn) og har svært restriktive regler for hvem som kan hente ut opplysninger og i hvilken sammenheng.

SP og Ap har heller ikke svart på dette spørsmålet.

Du kan lese hele Nettavisens artikkel her.

Nye deltagere i bloggstafetten:
Nekiam (28.juli)

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Dette er nedslående. Jeg hadde ventet mer baller av Høyre, særlig når vi vet hva bra folk som Røe Isaksen og Asheim står for.

Også nedslående at SP og AP (som nok sitter med nøkkelen inntil videre), ikke svarer.

Vel, Nettavisen er jo ikke landets tyngste publikasjon, men dog.

trackback
12 years ago

[…] å svare på Nettavisens spørsmål. Svarene fra de andre partiene har Liberaleren kommentert her. Nettavisens opprinnelige utfordring til partiene finner du […]

trackback
12 years ago

[…] har den siste tiden satt fokus på EUs datalagringsdirektiv, og stilt partiene på Stortinget spørsmål. Som siste parti, efter flere purringer, har Ap nå svart. Av svaret fremgår at Ap ikke ser noe […]

Svein Abrahamsen
Svein Abrahamsen
12 years ago

FrP svarte til Nettavisen et klart ja på spørsmålet om FrP vil bruke reservasjonsretten mot datalagringsdirektivet. Frp viste til at dette ble vedtatt bl.a. på partiets landsstyremøte den 28 februar 2008.

I politisk kvarter 11/8 sier Siv Jensen at partiet er skeptisk, men ikke har tatt endelig standpunkt. Partiet er visstnok i ferd med å prøve å finne ut av konsekvenser av direktivet.

Svein Abrahamsen
Svein Abrahamsen
12 years ago

Frp – fra nei til ja til datalagringsdirektivet?

http://liberal.no/2009/08/frp-fra-nei-til-ja-til-datalagringsdirektivet/

Fra arkivet