Ukategorisert

Stafetten: Morgenbladet på laget

Bloggstafetten har nådd over 130 deltagere. Idag sier Morgenbladet på lederplass nei til datalagringsdirektivet. I lederen spekuleres det i om Ap satser på hjelp fra Høyre for å få banket gjennom direktivet, efter valget, og om FrP vil stå på sitt nei til direktivet eller ikke.

Morgenbladet mener denne saken ikke egner seg til taktikkerispill i forbindelse med EU-saken. Frank Rossavik har tidligere uttalt at man burde prøve ut reservasjonsretten i EØS-avtalen på mindre viktige direktiver. Nå erkjenner Morgenbladet den brede politiske motstanden mot datalagringsdirektivet. Derfor fremhever lederen at saken må heves over taktiske vurderinger i forhold til en eventuell EU-debatt.

Lederen i Morgenbladet kan du lese her.

Nye deltagere i bloggstafetten:

Frank Eivinds lille verden

De to siste dagene har Liberaleren pr. epost utfordret alle toppkandidatene i SV (mandag) og SP (tirsdag og onsdag) til å delta i bloggstafetten.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Ja det ser sånn ut. Ap smører direktivet med vaselin slik at glipper unna i valgkampen, dermed kan det bankes gjennom etter valget, og Høyre kan trå til dersom koaliasjonen sprekker i denne saken. Ganske sleipt. Men hvorfor er Stoltenberg så opptatt av å få gjennom dette direktivet? Norge har vel aldri brukt reservasjonsretten og har vært minst like flinke til å innføre direktiver som EU-landene selv.

Er det forholdet til EU som er viktig eller er det selve direktivet. Vel, jeg tipper det første.

Pleym
Pleym
12 years ago

Stoltenberg vil gjøre Norge så EU-lik at den dagen det er aktuelt med en debatt kan han argumentere med at det ikke vil være stor forskjell, bortsett fra at Norge får være med i forkant av lovvedtakene, istedenfor bare å motta lovene i efterkant.

trackback
12 years ago

[…] Denne sommeren har det gått en omfattende bloggstafett over hele landet mot datalagringsdirektivet. Deltakerne krever at regjeringen sier nei. Til nå har over 130 deltatt. […]

Fra arkivet