Ukategorisert

Stafetten: Morgenbladet på laget

Bloggstafetten har nådd over 130 deltagere. Idag sier Morgenbladet på lederplass nei til datalagringsdirektivet. I lederen spekuleres det i om Ap satser på hjelp fra Høyre for å få banket gjennom direktivet, efter valget, og om FrP vil stå på sitt nei til direktivet eller ikke.

Morgenbladet mener denne saken ikke egner seg til taktikkerispill i forbindelse med EU-saken. Frank Rossavik har tidligere uttalt at man burde prøve ut reservasjonsretten i EØS-avtalen på mindre viktige direktiver. Nå erkjenner Morgenbladet den brede politiske motstanden mot datalagringsdirektivet. Derfor fremhever lederen at saken må heves over taktiske vurderinger i forhold til en eventuell EU-debatt.

Lederen i Morgenbladet kan du lese her.

Nye deltagere i bloggstafetten:

Frank Eivinds lille verden

De to siste dagene har Liberaleren pr. epost utfordret alle toppkandidatene i SV (mandag) og SP (tirsdag og onsdag) til å delta i bloggstafetten.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Ja det ser sånn ut. Ap smører direktivet med vaselin slik at glipper unna i valgkampen, dermed kan det bankes gjennom etter valget, og Høyre kan trå til dersom koaliasjonen sprekker i denne saken. Ganske sleipt. Men hvorfor er Stoltenberg så opptatt av å få gjennom dette direktivet? Norge har vel aldri brukt reservasjonsretten og har vært minst like flinke til å innføre direktiver som EU-landene selv.

Er det forholdet til EU som er viktig eller er det selve direktivet. Vel, jeg tipper det første.

Pleym
Pleym(@pleym_2)
12 years ago

Stoltenberg vil gjøre Norge så EU-lik at den dagen det er aktuelt med en debatt kan han argumentere med at det ikke vil være stor forskjell, bortsett fra at Norge får være med i forkant av lovvedtakene, istedenfor bare å motta lovene i efterkant.

trackback
12 years ago

[…] Denne sommeren har det gått en omfattende bloggstafett over hele landet mot datalagringsdirektivet. Deltakerne krever at regjeringen sier nei. Til nå har over 130 deltatt. […]

Fra arkivet