Ukategorisert

Helga Pedersen misbruker ordet privatisering

I valgkampen må det være frustrerende å være fremskrittspartipolitiker. Ikke en gang Helga Pedersen, nestleder i Arbeiderpartiet, bruker ordet privatisering på en korrekt måte.

I en artikkel hos Dagbladet.no, mener Helga Pedersen at Fremskrittspartiet vil ha en storstilt privatisering av skoler.

Påstanden er dessverre feil. Fremskrittspartiet ønsker å videreføre skattefinansierte skoler gjennom et tilskudd per elev som eleven får med seg til den skolen han eller hun ønsker å gå på. Slik kan en skole for eksempel spesialisere seg på idrett, musikk, kunst, realfag eller språk, og eleven får, i samarbeid med foreldrene, frihet til å velge skole ut fra et mangfold av valgmuligheter. Hvis eleven er misfornøyd, så kan foreldrene velge å ta ut eleven av skolen og velge et annet tilbud.

Fremskrittspartiets tanker om norsk skole er ny i forhold til den tradisjonelle skolen som Arbeiderpartiet forsvarer for enhver pris, uten at resultatene for elevene er spesielt innbydende.

Privatisering betyr at det offentlige ikke har ansvar for å finansiere eller å produsere en vare eller en tjeneste, og heller ikke har noe ansvar for at en vare/tjeneste i det hele tatt blir produsert. Fremskrittspartiet har aldri fremmet forslag på Stortinget om en storstilt privatisering av skoler, slik Helga Pedersen hevder. Liberaleren kjenner kun til ett parti som vil privatisere skolene, og partiet heter Det Liberale Folkepartiet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Åpent sår i 25 årÅpent sår i 25 år
  Blitz-miljøet er en demokratisk vits.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.