Ukategorisert

Unge Høyre med konkrete forslag på nye aldersgrenser

–Forslaget er ikke lagt frem for Høyre. Derfor er jeg usikker på hvor stor støtte forslaget har i Høyre, sier leder i Unge Høyre, Henrik Asheim til Liberaleren.

Unge Høyre har lagt frem en kuttliste på aldersgrenser i Nettavisen. Forslaget er fornuftig. I forslaget fremmer Unge Høyre et ønske om at personer som fyller 18 år i løpet av et år, skal inneha alle rettighetene som en 18-åring allerede fra 1. januar.

Liberaleren spurte Asheim om det har vært stor debatt om listen i Unge Høyre?
— Det har vært debatter om en mer konsekvent politikk i forhold til myndighetsalderen. Det er grunnen til at Høyre i forrige periode hadde en programformulering på å redusere aldersgrensen på sprit fra 20 år til 18 år. Simpelthen fordi det er et merkelig signal å si at du kan sitte på stortinget å lage lover, men du kan ikke ta deg en drink, sier Asheim.

Formålet med forslaget er å få en mer konsekvent politikk når det gjelder aldersgrenser.

–Formålet med forslaget er å peke på at vi i dag sier at 17-åringer får være med på å bestemme hvem som skal styre landet gitt at de blir 18 år i valgåret. Hvorfor skal man da ikke få ta en øl og feire at det er slutt på rød/grønn regjering 14. september. Dette er med på å undergrave tilliten til lovverket og derfor ønsker vi en mer konsekvent politikk., sier Henrik Asheim.

Dersom forslaget til slutt skulle få tilslutning, vil det ikke gjelde personer som fyller 18 år sent i år. De må fortsatt ha en ulovlig alkoholholdig fest på valgnatta. Å flytte på aldersgrenser vil være en langsom prosess, men det er godt Unge Høyre har startet prosessen.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer