Ukategorisert

Ny kurs for narkotikapolitikken

Et brudd med forbudslinjen ville medført at Hacan ikke fikk solgt narkotika, fordi mange av de som ønsker hasj eller kokain hadde besøkt anerkjente utsalgsplasser dersom disse var konkurransedyktig på pris.

Dagbladet har en sterk historie om Hacan, en mann som i ung alder tjente mye penger på narkotikahandel. Det er dessverre en sterk historie, men den er kjent for personer som selger narkotika i samfunn som har totalforbud. Det er forbudslinjen som skaper et enormt rom for personer som lever på kanten av lovverket.

Mange av oss som vil liberalisere narkotikapolitikken, vil ikke ha en ny kurs fordi borgerne skal sniffe seg i hjel på det hvite pulveret. Vi ønsker en ny kurs fordi et åpent salg sikrer kontrollert tilgjengelighet. Se på vinmonopolordningen; politikerne mener Vinmonopolet sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Det er tverrpolitisk enighet om ordningen på Stortinget, fordi politikerne ikke ønsker narkotikalignende tilstander på omsetning av vin og brennevin. Alkoholavgiftene regulerer om det skal være store mørke tall eller ikke. Høye avgifter gir smugling og hjemmeproduksjon av brennevin. Lave avgifter gir stor omsetning på vinmonopolbutikkene.

Et rusfritt samfunn er en illusjon, og det er hovedgrunnen til at politikerne bør gå bort fra forbudslinjen på narkotika. Liberalerens drøm er at narkotikapolitikken ble et hett tema i årets valgkamp, men vi innser at det politiske flertallet ikke er i stand til å tenke nytt.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Vel talt.

Anonym
Anonym
12 years ago

Det er betenkelig at det ikke er mulighet for å lenke til blogginnlegg under akkurat denne artikkelen på Dagbladet.no. Kanskje du bør maile journalisten og spørre om han kunne skrudd på muligheten?

Når det gjelder ulovlige rusmidler mener jeg man i første omgang skal legalisere cannabis. Dersom politikerne ikke vil ha noen annen ordning enn egne statlige utsalgssteder for det så være, bare gjør det lovlig, så får man ta debatten om akkurat hvilke rammer som skal gjelde etterhvert.

Cannabisliberaler
Cannabisliberaler
12 years ago

Se den nye aksjonen

Vi som vil ha lovlige utsalgssteder for hasj i Norge

http://www.fnk.no/facebook.html

Gjest
Gjest
12 years ago

> Liberalerens drøm er at narkotikapolitikken ble
> et hett tema i årets valgkamp

Selv om jeg er 100% enig i at narkotika (iallefall enkelte substanser) burde liberaliseres, og mener at dette ville vært et stort skritt i riktig retning i kampen mot organisert kriminalitet, er det vel andre saker som fortjener en større plass i årets valgkamp. Personlig tror jeg skattepolitikk er et godt sted å begynne liberaliseringen av Norge. Dette er også et tema hvor det er lettere å få gehør blant både politikere og velgere («folk flest»)

Cannabisliberal
Cannabisliberal
12 years ago

Den narkotikapolitikken vi har nå koster mye på så mange måter at den fortjener en stor plass. Men når saten har hjernevasket folk til å hate narkotika siden 1960-tallet, kan man ikke forvente en rasjonell debatt.

Fra arkivet