Ukategorisert

Vi må lete etter småpartiene

Til tross for at Stortinget har styrket NRK-plakaten og dermed NRKs ansvar med å slippe til politikere med lav oppslutning, er det lite som tyder på at NRK vil følge opp vedtaket som Stortinget fattet i mai måned.

Trond Giske skryter av vedtaket i en pressemelding som ble sendt ut 29. mai 2009.

I valgsatsingen som NRK presenterer på internett, er det lite som tyder på at småpartiene har blitt tatt inn i varmen. Unntaket er Rødt som får være med på partilederutspørringen og partilederdebatten.

NRK-lisensen er en skatt på lik linje med andre skatter. Gjennom denne skatten blir politikere i små parti tvungen til å betale for et tilbud som i realiteten sørger for at de små forblir små.

Kringkastingsavgiften er en lovpålagt offentlig avgift, som den som har fjernsynsmottaker er pliktig å betale. Plikten til å betale kringkastingsavgift er uavhengig av hvilken fjernsynsmottaker du har, og hvilke kanaler du velger å se på.

Valgkampdekningen til NRK er et godt argument for å privatisere institusjonen som er maktelitens bestevenn.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer