Ukategorisert

Hverdagen har blitt vanskeligere for næringslivet

Hverdagen har under dagens regjering blitt vanskeligere for næringslivet. I dag hadde Finnmark Senterparti valgkampåpning i Alta Fylkespartiet hadde invitert Olav Borten Moe, leder av Næringskomiteen på Stortinget.

–Det er viktig at politikerne fortsetter jobben med å forenkle hverdagen for næringslivet. Et konkret eksempel er Altinn som har gitt færre skjema for næringslivet, sa Borten Moe til Radio Nordkapp i formiddag.

Prosjektet Et enklere Norge har prøvd å tallfeste hvor mye det offentlige byråkratiet koster næringslivet. Ifølge BT.no, bruker næringslivet 60 milliarder kroner i året på ulike skjema og rapporter. På to år har kostnadene steget med nesten 3 milliarder kroner.

Bedriftene kan kun få en enklere hverdag gjennom liberalisering og avvikling av lover og forskifter. Politikerne må akseptere eiendomsrettigheter og avtalefriheten i kampen mot skjemaveldet. Senterpartiet er dessverre ikke et parti for økt frihet for næringslivsaktørene.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Solvik: Dette blir for enkelt, se kommentar på min blogg. Her ser imidlertid ut til å mangle litt edruelighet i debatten: Mange synes å anta at dette bare er unødvendige kostnader, og glemmer dette har en «inntektsside». Denne inntektssiden er ikke direkte synlig og kommer ikke bedriftseieren til gode, men er likevel alt dette som gjør Norge til et velfungerende land: lite korrupsjon, lite juks og fanteri, god trygghet for miljø og helse etc. F.eks. bokføring som er den største posten. Bokføring er jo ikke bare en måte for staten å kontrollere inntekter og utbetalinger i bedriftene (slik at skatter… Read more »

trackback
11 years ago

El ladies mature woman amateur sex….

Amateur sex with amateur gangbang and amatuer sex. Amateur sex pictures at twilightsex com. Free amateur sex videos. Amateur couples sex sites. Real home made amateur sex. Amateur home sex videos. Free amateur sex blog….

Fra arkivet