Ukategorisert

Ungdomspolitiker krever lavere stemmerettsalder

Kjartan Lunde, Venstres 6. kandidat i Rogaland, mener stemmerett for 16-åringene vil styrke lokaldemokratiet.

Kommunal- og regionaldepartementet vil i løpet av høsten avgjøre hvem som får være med på forsøket ved valget i 2011. Foreløpig er byråkratene svært hemmelighetsfulle om forsøket med stemmerett for 16-åringer.

Venstres ungdomskandidat i Rogaland, Kjartan Lunde, er klinkende klar. Han mener ungdommer er modnere og mer kunnskapsrike enn tidligere.

–Gjennom en god skole og et mangfoldig mediebilde får de kunnskap om samfunnet de lever i som langt overgår det vanlige kvinner og menn hadde da vi fikk allmenn stemmerett i 1913. 16-åringer vet masse om tilbudet hjemkommunen gir innbyggerne. 16-åringene er aktive deltakere i samfunnet, og har gode forutsetninger for ta avgjørelser ved lokalvalg, sier Lunde til Aftenbladet.no.

Liberaleren venter i spenning på avgjørelsen som departementet skal komme med i løpet av høsten. Det hadde vært positivt om alle som har søkt får klarsignal til å være med på ordningen med lavere stemmerettsalder.

Tags:

Mest lest

Arrangementer