Ukategorisert

Ungdomspolitiker krever lavere stemmerettsalder

Kjartan Lunde, Venstres 6. kandidat i Rogaland, mener stemmerett for 16-åringene vil styrke lokaldemokratiet.

Kommunal- og regionaldepartementet vil i løpet av høsten avgjøre hvem som får være med på forsøket ved valget i 2011. Foreløpig er byråkratene svært hemmelighetsfulle om forsøket med stemmerett for 16-åringer.

Venstres ungdomskandidat i Rogaland, Kjartan Lunde, er klinkende klar. Han mener ungdommer er modnere og mer kunnskapsrike enn tidligere.

–Gjennom en god skole og et mangfoldig mediebilde får de kunnskap om samfunnet de lever i som langt overgår det vanlige kvinner og menn hadde da vi fikk allmenn stemmerett i 1913. 16-åringer vet masse om tilbudet hjemkommunen gir innbyggerne. 16-åringene er aktive deltakere i samfunnet, og har gode forutsetninger for ta avgjørelser ved lokalvalg, sier Lunde til Aftenbladet.no.

Liberaleren venter i spenning på avgjørelsen som departementet skal komme med i løpet av høsten. Det hadde vært positivt om alle som har søkt får klarsignal til å være med på ordningen med lavere stemmerettsalder.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
JILL WHITE FANEBUST
JILL WHITE FANEBUST
11 years ago

Aldersgrensen bør fortsatt være 18 år.

JILL

Pleym
11 years ago

Kanskje du kunne begrunne det, Lill?

tom
tom
11 years ago

Enig med Jill, den bør være 18 år

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
    Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
  • Med en klype saltMed en klype salt
    Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?