Ukategorisert

Ungdomspolitiker krever lavere stemmerettsalder

Kjartan Lunde, Venstres 6. kandidat i Rogaland, mener stemmerett for 16-åringene vil styrke lokaldemokratiet.

Kommunal- og regionaldepartementet vil i løpet av høsten avgjøre hvem som får være med på forsøket ved valget i 2011. Foreløpig er byråkratene svært hemmelighetsfulle om forsøket med stemmerett for 16-åringer.

Venstres ungdomskandidat i Rogaland, Kjartan Lunde, er klinkende klar. Han mener ungdommer er modnere og mer kunnskapsrike enn tidligere.

–Gjennom en god skole og et mangfoldig mediebilde får de kunnskap om samfunnet de lever i som langt overgår det vanlige kvinner og menn hadde da vi fikk allmenn stemmerett i 1913. 16-åringer vet masse om tilbudet hjemkommunen gir innbyggerne. 16-åringene er aktive deltakere i samfunnet, og har gode forutsetninger for ta avgjørelser ved lokalvalg, sier Lunde til Aftenbladet.no.

Liberaleren venter i spenning på avgjørelsen som departementet skal komme med i løpet av høsten. Det hadde vært positivt om alle som har søkt får klarsignal til å være med på ordningen med lavere stemmerettsalder.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
JILL WHITE FANEBUST
JILL WHITE FANEBUST
12 years ago

Aldersgrensen bør fortsatt være 18 år.

JILL

Pleym
Pleym
12 years ago

Kanskje du kunne begrunne det, Lill?

tom
tom
12 years ago

Enig med Jill, den bør være 18 år

Fra arkivet