Ukategorisert

Sandberg: Kommunalt selvstyre i alkoholpolitikken

–Kommunepolitikerne i hver kommune er i stand til å bestemme hvor lenge det skal være tillatt å skjenke alkohol, sa første nestleder, Per Sandberg, da Fremskrittspartiet åpnet valgkampen i Drammen.

Det betyr at Fremskrittspartiet ønsker en helt annen alkoholpolitikk enn den som gjelder i dag. Kommunene har gjennom alkoholloven en viss frihet, men kranene må stenges klokken 03:00.

Hvis Sandberg mente bokstavelig det han sa fra scenen i Drammen, skal Fremskrittspartiet gjøre radikale endringer på alkoholloven og partiet ønsker kommunalt selvstyre på dette området. Hvis en kommune får Liberalerens redaksjon som sitt kommunestyre, vil det i denne kommunen, med FrP-politikk på Stortinget, ikke være klokkeslett som avgjør om borgerne får servert et glass med øl.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk!

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
JILL WHITE FANEBUST
JILL WHITE FANEBUST
12 years ago

Bar og resturanteiere skulle selv få når
det skal sluttes og skjenke alhohol.
Det er svært vanlig i Sydeuropa.

JILL

Øyvind Strømmen
12 years ago

Og vi har jo gjentatte ganger sett hvordan nordmenn oppfører seg i Syd-Europa ;). Dette er for å være ærlig en sak jeg har litt vansker med. På den ene siden mener jeg at en liberalisering av skjenkepolitikken både er mer næringsvennlig og potensielt konfliktdempende; alle kommer ikke i drosjekøen samtidig. Det appellerer også til mitt liberalistiske hjerte. Men… så er det jo en kjensgjerning at alkohol gjerne kan knyttes til andre fenomener, f.eks. bråk. Jeg har holdt hus i et sentralt nok strøk i til å synes at det var en velsignelse og en styrkning av min frihet til… Read more »

Konrad
12 years ago

Solvik er som alltid konsekvent liberal(istisk) også i denne saken, og som alltid mer katolsk enn paven.

Jeg er enig med Strømmen.

Ramo
Ramo
12 years ago

FrP i Trondheim har vedtatt enstemmig på årsmøte i 2007 at de ønsket døgnåpne skjenketider, den politikken står fast i en rekke andre lokallag i resten av landet

Fra arkivet