Ukategorisert

Inga Marte snakker usant

Inga Marte Thorkildsen misbruker ordet privatisering i angrepene på Fremskrittspartiets politikk.

Dersom den kjente SV-politikeren hadde snakket sant, ville Fremskrittspartiet vært et forlokkende alternativ for de fleste liberalister. Men er det ikke fordi Per Arne Olsen & co i stor grad ønsker skattefinansierte tjenester. Skattebetalerne skal betale for helsetjenester og skattebetalerne skal betale for skoler om Stortinget vedtok programpostene til Fremskrittspartiet.

Det er i et svar til Per Arne Olsen, andre nestleder i Fremskrittspartiet, at Thorkildsen misbruker ordet privatisering. Til Dagbladet sier SV-politikeren at FrPs valgfrihet er en frihet for noen få, på bekostning av fellesskapet. De ønsker privatisering, og at fellesskapets penger heller skal gå til private eiere enn til å forbedre det offentlige tilbudet. Privatisering betyr valgfrihet for noen få, ressurssterke og ofte relativt friske pasienter.

Det er trist at journalist Veslemøy Lode lar påstanden få stå umotsagt.

Å privatisere betyr at det offentlige ikke har ansvar for å finansiere eller å produsere en vare eller en tjeneste, og har heller ikke noe ansvar for at varen og tjenesten i det hele tatt blir produsert.

Inga Marte Thorkildsen kritiserer egentlig politikken til Det Liberale Folkepartiet, og skribenten antar at DLF-gjengen mer enn gjerne tar en debatt med SV om privatiseringer av skattefinansierte tjenester.

Les artikkelen Noen definisjoner – for en redeligere og ryddigere debatt

Mest lest

Arrangementer